La Ligan viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Jan Oblak saattaa olla seuraava suuri nimi, joka vahvistaa Newcastlea.

Yhtenä maailman parhaimpana maalivahtina pidetty Oblak, 29, on avoimesti puhunut kiinnostuksestaan pelata Valioliigassa, ja Newcastlen huhutaan olevan innokas hankkimaan hänet.

Atlético Madridin pitkäaikaisen ykkösvahdin sopimus päättyy kesällä 2023, joten seuran tulee myydä slovenialaisvahti tulevan kesän siirtoikkunassa saadakseen hänestä siirtokorvauksen.

Goalin mukaan Oblak haluaisi kuitenkin siirtyä johonkin sellaiseen seuraan, joka pystyisi taistelemaan vuosittain Valioliigan mestaruudesta. Newcastle ei tätä kriteeriä ainakaan toistaiseksi täytä, mutta vaihtoehdot ovat vähissä.

Valioliigan tämän hetken kuumimmilla mestarikandidaateilla, Manchester Cityllä ja Liverpoolilla, ei ole tarvetta Oblakille. Brasilian A-maajoukkuevahdit Ederson ja Alisson täyttävät näissä seuroissa ykkösvahdin tontin.

Myös kovimmilla haastajilla on sementoidut ykkösvahdit. Chelsealla Edouard Mendy, Arsenalilla Aaron Ramsdale, Manchester Unitedilla David de Gea sekä Tottenhamilla Hugo Lloris.

Näiden seurojen ulkopuolelta Newcastle on ainut varteenotettava vaihtoehto. Saudiomistukseen siirtynyt seura pystyy tarjoamaan Oblakille rahakkaan tarjouksen, kenties tulevaisuudessa myös mahdollisuuden taistella pokaaleista.

Summa summarum, jos Oblak haluaa pelata ensi kaudella Valioliigaa, on hänen ainut mahdollisuutensa tehdä se Newcastle-paidassa.