Lontoolaisseura Chelsean pitkäaikainen omistaja Roman Abramovitš sai mahdolliseen myrkytykseen viittaavia oireita rauhanneuvotteluissa tämän kuun alussa, kertovat lähteet BBC:n mukaan.

Venäläismiljardöörin sanotaan nyt jo tervehtyneen – tietojen mukaan hänellä oli silmä- ja iho-oireita. Myös kahden ukrainalaisen rauhanneuvottelijan väitetään saaneen oireita.

The Wall Street Journalin tietojen mukaan myrkytyksen taustalla saattaisivat olla ”kovan linjan” venäläiset, jotka haluavat sabotoida rauhanpyrkimyksiä.

Pian uutisen tultua julki yhdysvaltalainen viranomaislähde vihjasi kuitenkin uutistoimisto Reutersille, että tiedustelutietojen mukaan oireet olisivat johtuneet ”olosuhdesyistä”, ei myrkytyksestä.

Lue lisää: Näin Chelsean myynti etenee – ostajaehdokkaille annettu takaraja tarjousten jättämiselle

Ukrainan presidentinkanslian edustaja puolestaan kertoi BBC:lle, että vaikka hän ei ollut puhunut Abramovitšin kanssa, Ukrainan delegaation jäsenet ovat ”kunnossa” ja yksi näistä olisi sanonut uutisen olevan ankka.

Abramovitšin, 55, on aiemmin uutisoitu auttavan pyrkimyksissä päättää Ukrainan sota. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole varmaa, mikä hänen roolinsa on.

Länsimaiden pakotteiden kohteeksi joutunut Abramovitš ilmoitti hiljattain laittavansa Chelsean myyntiin. Hänen on väitetty kuuluvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Lue lisää: Katso: Kyseenalainen banderolli yhä Stamford Bridgellä – osa Chelsea-faneista seisoo vankasti Roman Abramovitšin takana