Teemu Pukin Norwich hävisi lauantaina Valioliigassa Newcastlelle 0-3. Se samalla käytännössä varmisti Norwichin putoamisen Mestaruussarjaan.

Norwich on sarjataulukossa viimeisenä ja putoamisviivan parempi puoli on karannut jo kahdeksan pisteen päähän. Lisäksi viimeisen säilyjän paikalla oleva Everton on pelannut kaksi ottelua Norwichia vähemmän.

Norwichin päävalmentaja Dean Smith ei ole vielä heittänyt pyyhettä kehään.

– Pelaajani uskovat edelleen säilymiseen ja he ovat itseluottavaisia. Viime viikolla Pukki käytti maalipaikkansa, mutta tällä viikolla Martin Dubravka nappasi hienon torjunnan. Huipputasolla sinun on oltava hyvä tällaisissa paikoissa. En usko, että olisimme ansainneet hävitä 3-0, mutta autoimme vastustajaa heidän maaleissaan.

– Yksi suurimmista asioista on työnteko kulttuuria kohtaan. Emme voi nousta Valioliigaan ja antaa ihmisten ajatella, että meitä vastaan on helppo pelata.

Smith uskoo Norwichin kykenevän nousemaan takaisin Valioliigaan, jos edessä on putoaminen.

– On vain katsottava joukkuettamme. Meillä on hyviä pelaajia. Nämä pelaajat dominoivat Mestaruussarjaa mielin määrin kahdesti. Jos putoamme, olemmeko riittävän hyviä noustaksemme takaisin? Ehdottomasti. Meidän on opittava henkilökohtaisista virheistämme, koska olemme tehneet niitä liikaa niin pitkään kuin olen ollut täällä.