Liverpool ja Villarreal iskevät yhteen keskiviikkoiltana Mestarien liigan välierien avausosassa Anfieldilla.

Liverpool lähtee ottelupariin luonnollisesti suosikkina, mutta Villarreal on ollut vakuuttavampi pudotuspeleissä. Se on nimittäin onnistunut pudottamaan niin Juventuksen kuin Bayern Müncheninkin. Liverpool eteni Mestarien liigan välieriin pudotettuaan neljännesvälierissä Internazionalen ja puolivälierissä Benfican.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery on tehnyt seuran peräsimessä suorastaan uskomatonta työtä. Vajaa vuosi sitten Emery johdatti Villarrealin seurahistoriansa ensimmäiseen pokaaliin, kun joukkue kruunattiin Eurooppa-liigan mestariksi. Nyt tähtäimessä on Euroopan ykköskilpailun voitto.

Liverpool pelaa loistavaa kautta. Sillä on edelleen mahdollisuudet neljään pokaaliin, joista se on jo voittanut yhden. Liverpool kohtaa Chelsean FA Cupin finaalissa. Lisäksi se on pisteen perässä Manchester Cityä Valioliigan mestaruustaistossa ja taistelee edelleen Mestarien liigan voitosta.

Kuntopuntari

Liverpool: V, V, V, T, T

22.4. Liverpool-Everton 2-0 (Vaioliiga)
19.4. Liverpool-Manchester United 4-0 (Valioliiga)
16.4. Manchester City–Liverpool 2-3 (FA Cup)
13.4. Liverpool-Benfica 3-3 (Mestarien liiga)
10.4. Manchester City–Liverpool 2-2 (Valioliiga)

Villarreal: V, V, T, T, V

19.4. Villarreal–Valencia 2-0 (La Liga)
16.4. Getafe-Villarreal 1-2 (La Liga)
12.4. Bayern München-Villarreal 1-1 (Mestarien liiga)
9.4. Villarreal-Athletic 1-1 (La Liga)
6.4. Villarreal-Bayern München 1-0 (Mestarien liiga)

Poissaolijat

Liverpool

Roberto Firmino

Villarreal

Alberto Moreno
Gerard Moreno
Yeremí Pino

Arvioidut avaukset

Liverpool (4-3-3): Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson; Thiago, Fabinho, Henderson; Mané, Salah, Luis Díaz

Villarreal (4-4-2): Rulli; Estupiñán, Pau, Albiol, Foyth; Trigueros, Parejo, Capoue, Coquelin; Lo Celso, Danjuma

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

– Olemme tietenkin analysoineet paljon Villarrealia. Kunniotin jo aiemmin huomattavasti Unaita ja Villarrealia, mutta nyt olen voinut katsoa heidän otteluitaan rauhassa ja vau… Olen vaikuttanut. Unai on pakkomielteinen pienten yksityiskohtien kanssa. Emeryllä on erilaisia tapoja prässätä eri vaiheissa peliä ja hän kykenee reagoimaan eri tilanteisiin ottelun sisällä. Emery on maailmanluokan valmentaja ja hän tekee uskomatonta työtä Villarrealissa.

– Ehkä heillä oli pieni etulyöntiasema Juventusta ja Bayernia vastaan, jos ne aliarvioivat Villarrealia, mutta me emme tee niin. Villarreal on seitsemäntenä La Ligassa. Sen jälkeen, kun he pudottivat Bayernin Mestarien liigasta, he pelasivat Athleticia vastaa La Ligassa ja Unai peluutti täysin erilaista joukkuetta ja he onnistuivat silti nappaamaan tasapelin. La Liga on todella kilpailullinen sarja, mutta Unai on silti onnistunut osoittamaan, että hänellä on omat suunnitelmat jokaiselle eri tulokselle.

Unai Emery, Villarreal

– Meillä ei ole enää yllätysmahdollisuutta. Juventus-otteluparissa oli hetkiä, kun onnistuimme yllättämään heidät altavastaajana. Bayernia vastaan onnistuimme löytämään tasomme ja pudottamaan heidät. Nyt emme voi enää yllättää. Välierissä olevat joukkueet ovat ansainneet paikkansa täällä. Liverpool tuntee meidät. He tietävät, että luvassa on vaikea ottelupari. Liverpool tuntee itsensä ennakkosuosikiksi, joka on normaalia, mutta meillä on suurempi motivaatio edetä jatkoon. Meidän on käytettävä paikkamme hyväksi.

Ottelun televisiointi

Liverpoolin ja Villarrealin välinen ottelu on nähtävissä C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. Ottelu alkaa klo 22.00. Lähetys tuntia aiemmin klo 21.00.