Liverpool oli keskiviikkona odotetun vahva kotiyleisönsä edessä ja voitti Mestarien liigan välierien avausosassa Villarrealin maalein 2-0.

Viimeistään avauskokoonpanojen tullessa julki oli selvää, miten Villarreal tulee Anfieldilla pelaamaan. Unai Emery juoksutti kentälle hyvin puolustusvoittoisen ryhmän, jonka ainoa tehtävä oli pitää oma pää puhtaana.

Ottelun alku lupasi kuitenkin viihdyttävää jalkapallo-iltaa. Ensimmäinen vartti mentiin kaasu pohjassa ja Liverpool vyöryi vaarallisesti kohti Geronimo Rullin vartioimaa maalia.

Villarreal kesti Liverpoolin alkurynnistyksen, jonka jälkeen pelin tempo laski. Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä syvemmälle omaan puolustuspäähän Villarreal vetäytyi. Se oli myrkkyä Liverpoolille.

Liverpool toki hallitsi kenttätapahtumia, mutta maalipaikoille sen oli hyvin vaikea päästä. Lähimpänä maalintekoa oli Thiago Alcantara, jonka upea laukaus jakson loppuhetkillä pysähtyi pystytolppaan.

Ensimmäisen puoliajan ainut tilastomerkintä oli lopulta Virgil van Dijkin saama keltainen kortti. Se oli sikäli harvinainen, ettei hollantilaistoppari ollut saanut varoitusta Mestarien liigassa sitten vuoden 2018. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Virgil van Dijk has been booked in a #UCL game for the first time since December 2018 against Napoli.

Toista jaksoa ehdittiin pelata viisi minuuttia, kun Liverpool sai pallon ensimmäistä kertaa maaliin. Kulmapotkun jälkitilanteesta van Dijk puski pallon Fabinholle, joka laukoi pallon ohi Rullin. Kotiyleisön harmiksi van Dijk oli pallon saadessaan paitsioasemassa ja lukemat taululla säilyivät nollassa nollassa.

Vain muutama minuuttia edellisestä, ja Liverpool-kippari Jordan Henderson huudatti kotiyleisöä. Hendersonin oikealta laidalta lähettämä keskitys otti onnekkaan kimmokkeen Villarreal-puolustaja Pervis Estupiñán jalasta ja yllätti Rullin. 1-0.

Liverpoolin tähtihyökkääjät Sadio Mané ja Mohamed Salah juonivat isäntien toisen osuman kaksi minuuttia ja 13 sekuntia avausmaalin jälkeen. Salah syötti juuri oikea-aikaisesti pallon Villarrealin puolustuslinjan taakse, Mané pääsi nokikkain Rullin kanssa ja viimeisteli vuorenvarmasti 2-0-osuman. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
133 - There were just 133 seconds between Liverpool opening the scoring and adding a second through Sadio Mané. Overwhelming.

Liverpool sai pallon kaiken kaikkiaan neljä kertaa maaliin 50. ja 64. peliminuuttien välisenä aikana. Toinen paitsion takia hylätyistä maaleista oli laitapakkien Trent Alexander-Arnoldin ja Andy Robertsonin käsialaa. Oikealla puolella pelaava Alexander-Arnold keskitti, ja Robertson viimeisteli – harmikseen noin puolen metrin paitsioasemasta.

Toisen puoliajan loppua kohden pelin tempo putosi, aivan kuten avausjaksollakin. Liverpool ei ottanut turhia riskejä pitääkseen maalinsa puhtaana, eikä Villarrealikaan lähtenyt yltiöpäisesti hyökkäämään, vaan halusi pitää lukemat siedettävinä.

Villarreal ei koko ottelun aikana päässyt hätyyttelemään kertaakaan Liverpoolin maalia. Se voikin lopulta olla jopa tyytyväisempi ottelun lopputulokseen. Toisaalta kahden maalin voitto antaa Liverpoolille vahvan etulyöntiaseman toiseen osaotteluun.

Avausosan perusteella on hyvin vaikea nähdä, että Villarreal pystyisi tappioasemasta nousemaan, mutta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa…

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
Villarreal accumulated 0.00(xG) against Liverpool in the second half this evening.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
Liverpool (1.71) 2-0 (0.08) Villarreal