Pohjois-Lontoon derbystä ei tälläkään kertaa puuttunut tunnetta, eikä varsinkaan panosta. Arsenalille oli tarjolla voitolla paikka Mestarien liigaan, mutta Tottenham ei näille haaveille antanut minkäänlaista jalansijaa.

Loppulukemat 3-0 tarkoittavat, että jännitys näiden joukkueiden lopullisesta sijoituksesta sarjataulukossa jatkuu kauden viimeisen peliin saakka.

Jo ensimmäisillä sekunneilla nähtiin millaisista asioista on kyse. Vieraiden Eddie Nketiah ahdisti Ben Daviesia kotijoukkueen puolustuspäädyssä, ja puolustaja teki näyttävän kuoleva joutsen -syöksyn vatsalleen. Hyvin pian tämän jälkeen Nketiah kaatui boksissa rankkaria hakien, ja sai päälleen tavaraa katsomosta.

Alkuminuuttien ajan palloa ja hyökkäysaloitetta piti hallussaan Arsenal, mikä varmasti sopikin Spursin taktiikkaan – nopeita vastahyökkäyksiä alkoi esiintyä ensimmäisen kympin täyttyessä.

Selkeäksi taistelupariksi jo varhaisessa vaiheessa muodostui Son Heung-MinRob Holding. Korealainen tulistui parin haaston jälkeen melko lailla, ja Harry Kane joutui pitämään tätä irti Bolton-kasvatista. Tämä asetelma osoittautui ottelulle pian todella ratkaisevaksi.

Davies oli vartin pelin jälkeen laidallaan jälleen vaikeuksissa. Bukayo Saka riisti pallon puolustajalta, joka nykäisi tämän kumoon ja otti ottelun ensimmäisen varoituksen.

20. minuutin vaiheilla Tottenham sai aikaan ensimmäisen pidemmän hyökkäyksensä, jonka päätteeksi Cedric Soares työnsi Heung-Miniä selästä boksissa rankkarin arvoisesti. Kane iski ottelun joukkueensa ensimmäisestä maalia kohti suuntautuneesta yrityksestä taululle 1-0.

Ulosajo ja nopea niitti ottelulle

Holding lensi toisen varoituksen myötä ulos kentältä 33. minuutilla. Heung-Minin juoksu pysähtyi topparin kyynärpäähän – ja Arsenalin voiton metsästys kenttäalivoimalle jäämiseen. Topparin laput tulivat seitsemän minuutin sisään, ja toinen niistä olisi saattanut olla jopa suora punainen.

Kane puski lähes maaliviivalta lukemiksi 2-0 kulmapotkun jälkitilanteesta 37. minuutilla, jäätyään takatolpalla liian vapaaksi. Kyse alkoi olla enää siitä, miten monta maalia Spurs ottelussa täysin statistiksi jääneen naapurinsa verkkoon illan aikana tekee.

Toinen jakso alkoi rytinällä, joka kuului valtaosin Arsenalin vielä tässä vaiheessa mahdollisesti koossa olleen selkärangan katkeamisesta. Heung-Min teki 3-0 -maalin vieraiden totaalisen oman boksin kaaoksen seurauksena jo 47. minuutilla.

Kolmannen maalin jälkeen pelistä tuli tasapaksua; Tottenham antoi pallon pysyä ajoin myös Arsenalilla, jolla ei kuitenkaan enää ollut eväiden poikastakaan tilanteen kaventamiseen.

Viimeiselle parikymmenminuuttiselle Antonio Conte vaihtoi sisään Steven Bergwijnin ja Lucas Mouran, joista ensin mainittu pelannee viimeisiä hetkiään seurassa.

Joukkueiden viimeiset ottelut:

15.5. Tottenham-Burley
22.5. Norwich-Tottenham

16.5. Newcastle-Arsenal
22.5. Arsenal-Everton