Liverpool juhlii FA Cupin voittoa. Liverpool kaatoi lauantaina Wembleyllä pelatussa finaalissa Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelun avausjakso oli hyvin tasainen. Liverpool piti palloa enemmän hallussaan, mutta Chelsea loi vaarallisemmat maalipaikat.

Marcos Alonso ja Christian Pulisic pääsivät kumpikin yrittämään maalintekoa huippupaikoista, mutta Alisson nollasi kummankin yritykset loistavilla torjunnoillaan.

Liverpool koki ensimmäisen jakson aikana karmean takaiskun, kun Mohamed Salah joutui jättämään kentän reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Salah pystyi kävelemään kentältä omin jaloin pois, mutta on kaikkea muuta kuin varmaa, nähdäänkö egyptiläistä tositoimissa enää tämän kauden aikana. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Mo Salah has no luck in cup finals 💔

Toisella jaksolla pelin tempo nousi ja maalipaikkoja nähtiin kummassakin kenttäpäädyssä runsaasti.

Heti jakson alkuhetkillä Marcos Alonso oli lähellä onnistua maalinteossa. Espanjalaispuolustaja yllätti kaikki ja lähti hakemaan sivuvaparista suoraa ratkaisua. Pallo leijaili yli Alissonin, mutta pysähtyi ylärimaan.

Liverpoolin tammikuun hankinta Luis Díaz oli alati vaarallinen. Kolumbialaishyökkääjä haki hanakasti maalia ja pääsi jatkuvasti maalipaikoille, mutta viimeistely ontui. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
Trying to figure out how Luis Díaz doesn’t have a goal 🤷‍♂️

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella Liverpool oli äärettömän lähellä voittomaalia. Ensin Luis Díaz suti pallon tolppaan, ja vain minuutti myöhemmin Andy Robertson teki saman tempun.

FA Cupin voittajaa jouduttiin lopulta hakemaan pitkän kaavan kautta, kuten myös aiemmin tällä kaudella Liigacupin finaalissa.

Liverpool joutui ennen jatkoaikaa tekemään jo toisen pakotetun vaihdon, kun Virgil van Dijkin oli poistuttava kentältä. Oletettavasti van Dijk kärsi jonkinlaisesta vammasta, sillä on melkoinen harvinaisuus, että hänet kentältä pois. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
This is the first time Virgil van Dijk has been subbed off this season for Liverpool. 😳

Squawka Live

@Squawka_Live
Virgil Van Dijk is replaced by Joel Matip.
Virgil van Dijk has only been subbed off 5 times in his Liverpool career:

◎ 2018 vs Southampton (Premier League)
◎ 2020 vs Lincoln (EFL Cup)
◎ 2020 vs Arsenal (EFL Cup)
◎ 2020 vs Everton (Premier League)
◎ 2022 vs Chelsea (FA Cup)

He's off today. #EmiratesFACup

Jatkoajalla ei hienouksia nähty. Kumpikin joukkue vaikutti äärettömän väsyneeltä ja maalipaikoille pyrittiin pääsemään hyvin suoraviivaisilla ratkaisuilla – pääasiassa pitkillä pystysyötöillä. Maalivahdit saivat kuitenkin olla rauhassa tolppien välissä eikä maaleja nähty.

Näin ollen Liverpool ja Chelsea pelasivat tällä kaudella Wembleyllä kahdessa cup-finaalissa yhteensä 240 minuuttia ilman, että kumpikaan onnistui maalinteossa. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Liverpool and Chelsea have played 240 minutes of cup final football against each other this season and neither team scored a goal.

But they scored 21 penalties in the last shoot-out. 🍿

#EmiratesFACup

Liverpool oli jälleen rangaistuspotkukilpailussa parempi, aivan kuten Liigacupin finaalissa.

Chelsean toinen vetäjä César Azpilicueta epäonnistui omassa yrityksessään, kun hänen laukauksensa painui tolppaan. Liverpoolilta viidentenä laukonut Sadio Manélla oli paikka ratkaista voitto, mutta Edouard Mendy torjui maanmiehensä heppoisen yrityksen.

Ratkaisu nähtiin lopulta seitsemännessä laukojaparissa. Alisson torjui Mason Mountin yrityksen, ja kun heti perään Kostas Tsimikas laukoi pallon vuorenvarmasti alakulmaan, pääsi Liverpool aloittamaan voitonjuhlat.

Squawka

@Squawka
Jürgen Klopp is the first manager in Liverpool’s history to win the top-flight league title, European Cup, EFL Cup and the FA Cup.

Completed it, mate. 🍻