FA Cupin finaali pelattiin lauantaina Wembleyllä. Liverpool ja Chelsea tarjosivat katsojille jännitystä ja viihdettä koko rahan edestä, ja finaali ratkesi vasta rangaistuspotkuilla.

Rangaistuspotkukilpailussakin tarvittiin jatkolaukojia, sillä viiden parin jälkeen maalit olivat tasan 4-4. Lopulta peli ratkesi Liverpoolin hyväksi seitsemännessä laukojaparissa, kun Mason Mount epäonnistui ja Kostas Tsimikas viimeisteli vuorenvarmasti omalla vuorollaan.

Se oli samalla myös melkoinen helpotus Jürgen Kloppille. Liverpoolin viidentenä laukoneella Sadio Manélla oli nimittäin mahdollisuus ratkaista peli, mutta Edouard Mendy venyi maanmiehensä laukauksen tielle. Klopp kertoi pelin jälkeen, että hän oli ohjeistanut Manéa vetämään normaalista poikkeavalle puolelle ja otti epäonnistumisen ”vähintään 50-prosenttisesti” kontolleen.

– Sadion rangaistuspotku on varmasti vähintään 50-prosenttisesti minun vastuullani, koska minun olisi pitänyt antaa poikien tehdä mitä he haluavat tehdä, mutta hänelle sanoin: ”Hän [Mendy] tuntee sinut tarkasti, joten tee se toisinpäin”, Klopp paljasti.

– Tämä oli jälleen yksi hetki elämäni aikana, jolloin tajusin, että on parempi olla hiljaa! Mutta onneksi silti voitimme ottelun.

LUE MYÖS:

FA Cupin finaalissa pelattiin 120 minuuttia maaleitta. Rangaistuspotkukilpailussa tarvittiin 14 laukojaa, joista 11 onnistui maalinteossa. Rankkarikisan kokonaisuudessaan näet alla olevalta V Sportin videolta.