FA Cupin finaali ratkesi vasta rankkareilla – Liverpool saattoi maksaa kauden toisesta pokaalista jättimäisen hinnan

© Kuva: Getty Images

Liverpool juhlii FA Cupin voittoa. Liverpool kaatoi lauantaina Wembleyllä pelatussa finaalissa Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelun avausjakso oli hyvin tasainen. Liverpool piti palloa enemmän hallussaan, mutta Chelsea loi vaarallisemmat maalipaikat.

Marcos Alonso ja Christian Pulisic pääsivät kumpikin yrittämään maalintekoa huippupaikoista, mutta Alisson nollasi kummankin yritykset loistavilla torjunnoillaan.

Liverpool koki ensimmäisen jakson aikana karmean takaiskun, kun Mohamed Salah joutui jättämään kentän reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Salah pystyi kävelemään kentältä omin jaloin pois, mutta on kaikkea muuta kuin varmaa, nähdäänkö egyptiläistä tositoimissa enää tämän kauden aikana. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toisella jaksolla pelin tempo nousi ja maalipaikkoja nähtiin kummassakin kenttäpäädyssä runsaasti.

Heti jakson alkuhetkillä Marcos Alonso oli lähellä onnistua maalinteossa. Espanjalaispuolustaja yllätti kaikki ja lähti hakemaan sivuvaparista suoraa ratkaisua. Pallo leijaili yli Alissonin, mutta pysähtyi ylärimaan.

Liverpoolin tammikuun hankinta Luis Díaz oli alati vaarallinen. Kolumbialaishyökkääjä haki hanakasti maalia ja pääsi jatkuvasti maalipaikoille, mutta viimeistely ontui. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella Liverpool oli äärettömän lähellä voittomaalia. Ensin Luis Díaz suti pallon tolppaan, ja vain minuutti myöhemmin Andy Robertson teki saman tempun.

FA Cupin voittajaa jouduttiin lopulta hakemaan pitkän kaavan kautta, kuten myös aiemmin tällä kaudella Liigacupin finaalissa.

Liverpool joutui ennen jatkoaikaa tekemään jo toisen pakotetun vaihdon, kun Virgil van Dijkin oli poistuttava kentältä. Oletettavasti van Dijk kärsi jonkinlaisesta vammasta, sillä on melkoinen harvinaisuus, että hänet kentältä pois. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jatkoajalla ei hienouksia nähty. Kumpikin joukkue vaikutti äärettömän väsyneeltä ja maalipaikoille pyrittiin pääsemään hyvin suoraviivaisilla ratkaisuilla – pääasiassa pitkillä pystysyötöillä. Maalivahdit saivat kuitenkin olla rauhassa tolppien välissä eikä maaleja nähty.

Näin ollen Liverpool ja Chelsea pelasivat tällä kaudella Wembleyllä kahdessa cup-finaalissa yhteensä 240 minuuttia ilman, että kumpikaan onnistui maalinteossa. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Liverpool oli jälleen rangaistuspotkukilpailussa parempi, aivan kuten Liigacupin finaalissa.

Chelsean toinen vetäjä César Azpilicueta epäonnistui omassa yrityksessään, kun hänen laukauksensa painui tolppaan. Liverpoolilta viidentenä laukonut Sadio Manélla oli paikka ratkaista voitto, mutta Edouard Mendy torjui maanmiehensä heppoisen yrityksen.

Ratkaisu nähtiin lopulta seitsemännessä laukojaparissa. Alisson torjui Mason Mountin yrityksen, ja kun heti perään Kostas Tsimikas laukoi pallon vuorenvarmasti alakulmaan, pääsi Liverpool aloittamaan voitonjuhlat.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.