Newcastle voitti Arsenalin maanantai-illan ainoassa valioliigaottelussa 2-0-lukemin.

Mestarien liigan paikkaa tavoitteleva Arsenal tarvitsi St James’ Parkilta voiton, mutta oli todella aneeminen koko 90-minuuttisen ajan.

Etenkin avausjaksolla Arsenal pelasi hämmentävän passiivisesti. Mikel Artetan ryhmä luovutti pallonhallinnan lähes täysin Newcastlelle, ja pyrki luomaan maalipaikkoja vastahyökkäyksillä. Pelisuunnitelma oli kaikkea muuta kuin toimiva. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Heti toisen jakson alussa nähtiin pelottava tilanne. Arsenalin Eddie Nketiah törmäsi voimalla Newcastlen Fabian Schäriin, joka putosi päähän kohdistuneen iskun jälkeen kentän pintaan ja menetti hetkeksi tajuntansa. Muutaman minuutin ajan kestäneiden hoitotoimenpiteiden jälkeen sveitsiläispuolustaja pystyi kuitenkin poistumaan kentältä omin jaloin. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ottelun avausmaali nähtiin vain hetkeä myöhemmin. Peliä oli takana 55 minuuttia, kun Allan Saint-Maximin karkasi vasemmalta laidalta. Huipputaitava ranskalaishyökkääjä lähetti matalan syötön maalille, jonka Ben White ohjasi omaan maalin. 1-0. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Arsenal ei saanut käytännössä missään vaiheessa minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Newcastle ei päästänyt Arsenalia lainkaan maalipaikoille ja loi itse useita huippupaikkoja.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Newcastle olisi voinut tehdä jopa kolme maalia. Ensin joukkue tuhri 2vs1-hyökkäyksen, jonka jälkeen Callum Wilsonin ovela nostoyritys liki 40 metristä painui vain hiuksen hienosti ohi Arsenalin maalin.

Maalipaikoista kolmas tuotti maalin. Bruno Guimarães pääsi boksin sisällä paluupalloon ja niittasi viimeisen naulan Arsenalin arkkuun. 2-0.

Arsenalille tappio oli kohtalokas. Tykkimiehet menetti otteensa hiljattain jo varmalta näyttäneestä neljännestä sijasta, ja on jälleen jäämässä ilman Mestarien liigan paikkaa.

Arsenal lähtee Valioliigan päätöskierrokselle kaksi pistettä Tottenhamia perässä. Arsenalin on voitettava omassa kotiottelussaan Everton, jonka lisäksi se tarvitsee ”Norwichin ihmeen”, eli Norwichin kotivoittoa Tottenhamista. Kaikilla muilla tuloksilla Arsenal jää jo kuudetta kautta putkeen ilman Mestarien liigan paikkaa.