Arsenalin toppari Willim Saliba on valittu lainaseurassaan Marseillessa Ranskan liigaqn kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Saliba, 21, hankittiin Arsenaliin kesällä 2019 Saint-Étiennestä 30 miljoonalla eurolla, mutta hänet lainattiin välittömästi takaisin Ranskaan kasvamaan korkoa. Vuoden kuluttua ranskalaispuolustaja palasi Arsenaliin isojen odotusten saattelemana, mutta nuo odotukset ovat yhä lunastamatta – ainakin Englannin kentillä.

Arsenalin ja Saliban viisivuotista sopimusta on pian jäljellä enää kaksi vuotta, mutta hän ei ole esiintynyt vielä kertaakaan Tykkimiesten edustusjoukkueessa. Viime kauden jälkimmäisen puoliskon hän vietti lainalla OGC Nicessä ja täksi kaudeksi hänet lainattiin Marseilleen, jossa hän on päässyt pelaamaan 36 sarjaottelua.

Ensimmäisen lainapestinsä jälkeen Saliba pääsi Arsenalissa vaihtopenkille Community Shieldissä ja yhdessä cup-ottelussa, mutta muuten hän ei päässyt edes lontoolaisten kokoonpanoon ennen Nizzan-reissuaan.

Ranskassa Saliba on yksi maan kuumimmista lupauksista, mutta Englannissa häntä ei ole nähty kunnolla tositoimissa kertaakaan. Palkintonsa vastaanotettuaan Saliba myönsi, ettei tiedä, missä hänen uransa jatkuu ensi kaudella.

– Tämä (palkinto) on kunnia, ylpeyden aihe. Omistan tämän palkinnon joukkuekavereilleni, seuralleni ja kannattajille, kommentoi Saliba Goalin mukaan.

– Olenko pelannut viimeisen otteluni Marseillessa? En tiedä, tulevaisuus kertoo meille.

– Tärkeintä on, että varmistamme paikkamme Mestarien liigaan. Katsotaan sen jälkeen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoi viime lokakuussa, että Saliballa on yhä tulevaisuus Lontoossa, mutta se riippuu myös Tykkimiesten muista puolustajista.

– Se on päätös, jonka teemme kesällä. Meidän on istuttava alas ja päätettävä, mikä askel tulee seuraavaksi.

– Mielestäni meillä on tilaa hänelle, mutta se riippuu siitä, mitä muiden pelaajien kanssa käy, eikä sitä keskustelua käydä nyt.

Marseillen päävalmentaja Jorge Sampaoli sanoi viime viikolla, että hän haluaisi pitää Saliban joukkueessaan.

– Hän pelaa nyt johdonmukaisesti, hän on kasvanut pelaajana. Mitä tulee hänen seuratilanteeseensa, toivon, että meillä on mahdollisuus pitää hänen kaltaisensa pelaaja, joka tuntee tämän joukkueen.

– Mutta en tiedä, riippuuko se Marseillesta, Williamista vai Arsenalista. En tiedä, mitä vaihtoehtoja tässä tapauksessa on.