Chelsea nousi tappioasemasta tasapeliin torstai-illan kotiottelussaan Valioliigassa. Leicesteriltä revitty yksi piste varmisti käytännössä sen, että joukkue pysyy valtaosan kautta pitämällään kolmossijalla kauden päätteeksi. Tottenhamilla on edelleen mahdollisuus nousta tasapisteisiin, mutta maalieroa se ei yhdessä ottelussa kiinni kuro.

Manageri Thomas Tuchel on saanut kauden aikana nöyrtyä puheissaan muutamaan otteeseen moninaisista syistä johtuen. Nyt saksalainen riemuitsee saavutetusta kolmostilasta, ja alleviivaa entisen Leicester-pelaajan roolia.

N’Golo Kanté on ollut sivussa yli puolesta joukkueen kauden otteluista loukkaantumisten vuoksi.

– Hän on se tyyppi, joka tekee eron muihin. Hän on avain, avain, avainpelaajamme, mutta avain, avain, avainpelaajien pitää olla kentällä. Hän on pelannut ehkä 40 prosenttia peleistämme, joten on ehkä ihme että yllämme kolmanneksi.

Tuchelin puheet ranskalaisesta ovat niin suuria, että saattaisi kuvitella niiden olevan maanittelua torstaina 70 minuuttia pelanneen seuraan jäämiseksi.

– Hän on meidän Mo Salahimme, meidän Virgil van Dijkimme, meidän Kevin De Bruynemme, meidän Kylian Mbappémme, meidän Neymarimme.

Kantén sopimus Chelsean kanssa siirtyy kesällä viimeiselle vuodelleen. Seurasta on jo poistumassa ainakin merkittävä tukku puolustajia – Tuchel toivonee voivansa välttää vastaavanlaisen täysremontin joukkueen muiden pelipaikkojen suhteen.

LUE MYÖS:

Thomas Tuchel myöntää viimein Chelsea-kapteenista: ”Ehkä ympyrä on sulkeutumassa”

Barcelona osallistuu Chelsean tyhjentäjäisiin tuplakaappauksella? ”Ei epäilystä, hän on lähdössä”

Chelsean raaka talouspeli toi esiin vastapainon – Thomas Tuchel myöntää nyt: ”Jotain inhimillistä tapahtui”