Valioliigan päätöskierros pelattiin sunnuntaina.

Mestaruus meni Manchester Citylle, joka voitti Aston Villan 3-2 ja piti siten pisteen turvin takanaan Liverpoolin, joka kaatoi omassa ottelussaan Wolverhamptonin 3-1.

Chelsea oli jo ennen päätöskierröstä käytännössä varmistanut kolmannen sijansa, mutta se hoiti homman kunnialla loppuun nujertamalla Watfordin 2-1.

Yksi jännittävimmistä spekulaatioista kohdistui ennen päätöskierrosta siihen, kuka menee neljäntenä joukkueena Mestarien liigaan. Tottenham ei kuitenkaan jättänyt mitään arvailujen varaan, sillä se piti kiinni neljännestä sijastaan voittamalla Norwichin vieraskentällä 5-0.

Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte aloitti tehtävässän marraskuun alussa, jolloin joukkue oli sarjassa yhdeksäntenä. Spurs pelasi viimeksi Mestarien liigassa kaudella 2019-20.

Viidenneksi tällä kaudella tuli Arsenal, joka voitti päätösottelussaan Evertonin 5-1. Tykkimiesten maaliero oli jo ennen päätöskierrosta paljon huonompi kuin Spursilla, joten käytännössä Arsenalin nousu neljännelle sijalle olisi vaatinut Arsenalin voittoa ja Tottenhamin tappiota. Arsenal on viimeksi pelannut Mestarien liigassa kaudella 2016-17, ja sen odotus jatkuu yhä.

Arsenal oli vielä pari kierrosta sitten neljäntenä, mutta se hävisi ensin Tottenhamille ja perään Newcastlelle, mikä tarkoitti, että pääsy Mestarien liigaan ei ollut enää sen omissa käsissä.

Manchester United hävisi viimeisessä ottelussaan Crystal Palacen vieraana 0-1, mutta se tuli kuudenneksi, koska seitsemänneksi jäänyt West Ham hävisi Brightonille vieraskentällä 1-3.

Manchester City, Liverpool, Chelsea ja Tottenham pelaavat ensi kaudella Mestarien liigassa, Arsenal ja Manchester United kilpailevat Eurooppa-liigassa ja West Ham osallistuu Konferenssiliigan karsintojen playoff-kierrokselle.