Valioliigakausi 2021-22 päättyi sunnuntaina. Manchester City kruunattiin mestariksi neljättä kertaa viimeisen viiden vuoden aikana.

Chelsea lähti kauteen kovin odotuksin, mutta lopulta se jäi sarjassa kolmanneksi. Mestari Manchester City nappasi 19 pistettä Chelseaa enemmän.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel otti sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessaan kantaa ensi kauden mestaruustaisteluun. Tuchelin mukaan taistossa on mukana viisi seuraa, jotka ovat Manchester City, Liverpool, Manchester United, Chelsea ja Tottenham.

– Siitä tulee todella vaativa kisa. Manchester United on mukana siinä. Myös Tottenham on varmasti mestaruustaistelussa Antonio Conten kanssa. Me haluamme pysyä mukana taistossa. Liverpool ja Manchester City tekevät kaikkensa suurentaakseen pelaajamateriaaliaan. He ovat asettaneet riman jo todella korkealle. Tämä on se taisto, jossa kilpailemme, Tuchel totesi.

Tuchel toivoo, että Chelsean omistajanvaihdos tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja seura saisi pakotteet pois niskastaan, jotta se pääsisi hankkimaan pelaajia kesän siirtoikkunassa. Tuchel on aiemmin todennut, ettei hän tiedä, miten paljon seura kykenee käyttämään rahaa kesällä.

– Tällä hetkellä olemme valtavalla takamatkalla, mutta se ei ole vielä ratkaisevaa. Meidän ei tarvitse keksiä tekosyitä. Olemme yksinkertaisesti tällaisessa tilanteessa ja meidän on ratkaistava tämä mahdollisimman nopeasti.