Arsenalin toiveet paluusta Mestarien liigaan kuuden kauden poissaolon jälkeen eivät toteutuneet, sillä joukkue jäi Valioliigassa viidenneksi, kaksi pistettä paikallisvastustaja Tottenhamia vähemmän keränneenä. Tottenham oli myös kuudetta kertaa peräkkäin sarjataulukossa Arsenalia korkeammalla.

Mestarien liiga -paikka ratkesi siihen, kun Tottenham voitti sarjajumbo Norwichin päätöspäivänä 5-0. Arsenal otti sekin selvän 5-1-voiton Evertonista, mutta se ei enää riittänyt.

Valmentaja Mikel Artetalle Eurooppa-liigaan jääminen oli ankara pettymys.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Tiesimme, että tarvitsimme ihmeen, eikä sitä tapahtunut. Se siitä. Sarjataulukko ei valehtele kauden päätteeksi, Arteta kuittasi Arsenalin pettymyksen pelin jälkeen.

– On totta, että Chelsea ylsi viime kaudella Mestarien liigaan 67 pisteellä. Me jäimme 69 pisteellä rannalle, mutta sellainen on tämän liigan taso ja vaatimukset nyt.

– En voi analysoida kautta tänään. Olen pahoillani, mutta minulla on yhä liikaa tuskaa siitä, mitä tapahtui maanantaina. Haluaisin reilun arvion siitä, kuinka hyvin olemme pärjänneet.

Artetan viittaama maanantain tapahtuma oli 0-2-tappio Newcastlelle, joka pudotti Gunnersin Mestarien liiga -viivan alle. Sunnuntaina vauriot eivät enää olleet korjattavissa.

– Sen voin taata, että yritimme puristaa viimeisetkin tipat irti. Ylsimme siihen, mihin ylsimme.

– Tiedämme, mihin meidän täytyy mennä. Syyllisyyden tunne siitä, ettemme yltäneet sille tasolle, on tuskaisa.

Artetalta kysyttiin suoraan, kuinka tyytyväinen hän on siitä, että Arsenal pääsi ainakin Eurooppa-liigaan.

– Rehellisesti sanottuna en kovinkaan. Tänään minuun yhä sattuu.

– Siksi minun täytyy antaa pölyn laskeutua. Tarvitsen muutaman päivän loman, koska tänään en ole kykeneväinen tekemään arviota kaudesta.

Arteta myös vahvisti, että seura on tehnyt päätökset Mohamed Elnenyn, Eddie Nketiahin ja Alexandre Lacazetten tulevaisuuden suhteen. Sitä, mitä ratkaisut ovat, valmentaja ei paljastanut. Kolmikon sopimukset päättyivät tähän kauteen. Mediaspekulaatioissa ainakin Elnenyn odotetaan saavan jatkosopimuksen ja Lacazetten poistuvan ruodusta.

– Puhun heille kolmelle tänään tai huomenna. Sen jälkeen meidän täytyy alkaa tehdä liikkeitämme. Meillä on selkeitä ajatuksia siitä, mitä haluamme tehdä.

– Päätökset on tehty, mutta niistä on hyvin vaikeaa puhua, Arteta sanoi.

Lähteet: Daily Mail ja Evening Standard