Leedsin kausi 2021-2022 Valioliigassa oli erittäin vaikea, mutta lopulta sarjapaikka säilyi. Putoamisen välttäminen varmistui, kun Brentford kaatui vieraissa maalein 2-1, ja Burnley hävisi samaan aikaan kotona Newcastlelle samoin numeroin (lue lisää).

Päätösvihellyksen soitua Leedsin brasilialaistähti Raphinha teki jotain erikoista, johon kuvastunee Leedsin koko kausi. Joukkueen tämän kauden paras maalintekijä riisui paitansa ja raahusti polvillaan koko kentän poikki vieraskannattajien eteen. Lopulta rangaistusalueelle päästyään Raphinha kumarsi faneille, suuteli nurmea, nousi ylös ja käveli pois.

Kauden raskaus ja vaativuus lienee ollut eleestä tulkittavissa. Tavallaan voisi nähdä myös Raphinhan raahanneen kivirekeä perässään. Brentfordin verkkoon syntynyt rankkarimaali oli 25-vuotiaan brasilialaisen kauden 11. Valioliigassa.

Polvillaan kävelyn lisäksi Raphinhan tunnetaso näkyi myös siinä, kuinka hän kiipesi kannattajien sekaan sarjapaikkaa juhlimaan – edelleen ilman paitaa. Tämä näkyy myös jutun kuvituskuvassa.

Kaksi kautta Leedsissä pelanneella Raphinhalla on sopimusta jäljellä seuransa kanssa kesän 2024. Hän on kuitenkin herättänyt muun muassa Barcelonan kiinnostuksen, joten jos hinnasta päästään sopuun, saattaa seura vaihtua ensi kaudeksi. Mikäli eilinen maali ja konttaus jäävät Raphinhan viimeisiksi teoiksi Leedsissä, oli lähtö ainakin mieliinpainuva.