Englantilaislegenda Michael Owen oli kesällä 2004 ison päätöksen edessä.

Hän oli supertähden asemassa kasvattajaseurassaan Liverpoolissa, mutta hänellä oli pöydällään tarjous myös Real Madridilta, joka oli kahtena edellisenä vuonna hankkinut riveihinsä muun muassa David Beckhamin ja Ronaldon.

Owen, 42, tuskaili asian kanssa pitkään, mutta lopulta Real Madridin houkutus kävi liian suureksi.

– En nukkunut ennen siirtoa viikkoon. Jopa matkalla lentokentälle itkin silmät päästäni, kertoi Owen Goalin haastattelussa.

– Ajattelin, että pelaisin Liverpoolisssa koko elämäni, mutta sitten mietin, että ”Voi luoja, se on Real Madrid – kadun tätä ikuisesti, jos sanon ei.”

– Se oli tilaisuus kokea erilainen sarja, erilainen maa, erilainen kieli, erilainen kulttuuri. Siinä oli kyse siitä, että pääsisi pelaamaan kuuluisassa valkopaidassa Bernabéulla Zinédine Zidanen, Luis Figon, David Beckhamin ja Roberto Carlosin kanssa.

– Mutta jopa silloin, kaksi sekuntia myöhemmin ajattelin, että ”Ei, haluan olla Liverpoolissa koko elämäni”. Joten se oli yksi todella vaikea, elämää muuttava päätös.

Owen yritti junailla asiansa siten, että hän voisi palata vielä Liverpooliin, mutta paluu ei ikinä toteutunut. Madridista lähdettyään hän edusti Newcastlea, Manchester Unitedia ja Stokea ennen kuin lopetti uransa vuonna 2013.

– Jopa sen jälkeen, kun olin päättänyt lähteä, rauhoittelin itseäni ajatelemalla, että Ian Rush lähti Liverpoolista Juventukseen ja tuli takaisin, joten ehkä minäkin voisin.

– Puhuin ennen lähtöäni Rick Parrylle, joka oli Liverpoolin silloinen toimitusjohtaja. ”Voimmeko vain tehdä herrasmiessopimuksen siitä, että ostat minut takaisin, kun olen pelannut pari vuotta Madridissa?”

– Ja me teimme sen (sopimuksen), mutta uraansa ei voi ikinä suunnitella täydellisesti. En saanut mahdollisuutta viettää loppu-uraani Liverpoolissa, mutta Madrid oli minulle uskomaton kokemus.

Liverpool ja Real Madrid kohtaavat lauantaina Mestarien liigan loppuottelussa.