Skotlanti isännöi MM-jatkokarsintaottelussa keskiviikkona Ukrainaa. Venäjän sotatoimien moukaroima kansakunta jota vierasjoukkue edustaa, ansaitsee paikan kisoissa, sanoo valioliigamestaruuden Manchester Cityn kanssa juuri uusinut Oleksandr Zinchenko.

Keskikenttäpelaaja, jota ollaan huhuissa viemässä uuteen seuraan, liikuttui vahvasti puhuessaan medialle ennen ratkaisevaa ottelua.

– Jokaisen ukrainalaisen unelma on sodan loppuminen. Olen puhunut ihmisille eri maista joka puolelta maailmaa, ja puhunut ukrainalaisten lasten kanssa, jotka eivät ymmärrä mitä kotimaassa tapahtuu. He kaikki haluavat vain sodan loppumista.

Jalkapallomaajoukkueella on roolinsa kaameassa tilanteessa.

– Meillä on oma unelmamme. Haluamme mennä MM-kisoihin, ja jakaa sen uskomattoman tunteen kansamme kanssa. He niin todella ansaitsisivat sen juuri nyt.

Skotlannin joukkueen toimintaa ennen ottelua ylistänyt 25-vuotias palasi vielä nurmikenttiä isompaan asiaan.

– Haluaisin sanoa myös muille maille sen, mitä he ehkä eivät ymmärrä. Nyt hyökkäyksen kohteena on Ukraina, mutta huomenna se voi olla teidän maanne. Meidän on voitettava aggressiot yhtenäisenä.

– Olen varma että koko Ukraina seuraa meitä (pelissä), ja tulemme tuntemaan sen tuen. Voimme puhua paljon, mutta ratkaisut tehdään pelaamalla. Haluamme saada kansamme iloiseksi ja ylpeäksi.

Lähde: BBC

LUE MYÖS:

Katso: Manchester Cityn puolustaja Oleksandr Zintšenko tunteikkaana mestaruusjuhlissa – omisti mestaruuden ukrainalaisille

Oleksandr Zintšenko kutsui ukrainalaispojan Manchester Cityn treenikentälle: ”Hän haaveilee vain rauhasta kotimaassamme”

Manchester Cityn ukrainalaispelaaja kertoi mielipiteensä Ukrainan sodan hirveyksistä ja kritisoi venäläisten sinisilmäisyyttä: ”Tämä on kansanmurha”