Saksa ja Englanti ottivat tiistaina yhteen Allianz Arenalla pelatussa Nations Leaguen ottelussa. Tasainen ottelu päättyi viihdyttävien vaiheiden jälkeen 1-1-tasapeliin.

Avausjaksolla ei nähty maaleja, hyväksyttyjä sellaisia, mutta nähtiin kaksi tilannetta, joiden vuoksi lisäaikaa pelattiin ensimmäisen nelivitosen jälkeen peräti kahdeksan minuuttia.

Leedsiä seurajoukkuetasolla edustava Kalvin Phillips koki kovia jo kahdeksannella minuutilla ja häntä hoidettiin pitkään kentällä. Pitkien hoitotoimenpiteiden jälkeen Phillips yritti jatkaa peliä, mutta vain kymmeniä sekunteja myöhemmin hän putosi uudestaan kentän pintaan ja hänet otettiin vaihtoon.

Toinen lisäaikaa aiheuttanut tilanne nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Jonas Hofmann laukoi pallon ohi Jordan Pickfordin. Maalia tarkastettiin jonkin aikaa VAR:lta, kunnes saatiin tuomio: paitsio, ei maalia.

Toista jaksoa ei ehditty kauaa pelata, kun Hofmann teki maalin, joka täytti kaikki hyväksymisen kriteerit. Englannin topparit, John Stones ja Harry Maguire, olivat täysin eksyksissä omilta tontiltaan ja Kieran Trippier nukahti linjan kanssa. Hofmann sai syötön boksiin ja pääsi vapaasti laukomaan pelivälineen ohi Pickfordin.

Englannin maalitykki Harry Kanelle siunaantui huippupaikka vartti ennen päätösvihellystä. Vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tullut Jack Grealish lähetti vasemmalta laidalta upean syötön takatolpalle, mutta Kanen laukaus avopaikasta painui suoraan päin Manuel Neueria.

Kane kuittasi aiemman sössimisensä viisi minuuttia ennen loppua. Hän hankki rankkarin melko teatraalisella kaatumisella, ja laukoi itse pallon 11 metristä sisään. Maali oli Kanelle A-maajoukkueuran 50. ja hän nousi sillä Englannin kaikkien aikojen maalintekijätilaston kakkoseksi ohi Bobby Charltonin. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Vaikka Englanti nousi tasapeliin, jatkaa se lohkon jumbona kahden ottelukierroksen jälkeen. Seuraavan kerran Englanti pelaa lauantaina lohkon kärkipaikalla olevaa Italiaa vastaan. Viime kesän EM-finalistit kohtaavat Wembleyn sijaan Molineuxilla.