Evertonin hyökkääjälupaus Anthony Gordon on vastannut häntä sukeltamisesta syyttäneille kriitikoille.

Toffees-laituri puolusti itseään Englannin U21-maajoukkueen lehdistötilaisuudessa. Gordon oli mukana johdattamassa ryhmän vuoden 2023 EM-kisoihin.

Entiset Liverpool-pelaajat Jamie Carragher ja Danny Murphy syyttivät päättyneellä kaudella 21-vuotiasta Gordonia filmaamisesta. Hän sai myös varoituksen sukelluksesta huhtikuun Anfieldillä pelatussa Merseysiden derbyssä.

Englannin kisapaikan ratkaisseessa 3-0-voitossa Albaniasta ja vierasjoukkueen Armando Dobra ajettiin ulos kahdesta rikkeestä Gordoniin.

Everton-taituri ei itse ymmärrä, mistä sukellusepäilykset tulevat.

– Ihmiset ovat viime aikoina kutsuneet minua sukeltajaksi. En ole varma, miksi, Gordon kommentoi.

– Jos katsotte otteluita, minua on potkittu melko paljon. Otan sen kohteliaisuudesta, koska minun täytyy tehdä silloin asioita hyvin.

– Tiedän mitä tuon pöytään. En ole sukeltaja. Videot todistavat sen. Minä saatan kaatua toisinaan, mutta se johtuu siitä, että minua potkitaan. En tiedä mitä ihmiset haluavat minun tekevän.

– Tätä tapahtuu pelaajille, jotka ovat hyviä 1s1 -haastoissa. Jos joku on hyvä 1vs1 -tilanteissa, hän ohittaa paljon pelaajia ja toisinaan hänen kaadetaan. En tiedä syitä siihen, miksi meitä kutsutaan sukeltajiksi.

Everton-manageri Frank Lampard puolusti aiemmin huhtikuussa Liverpool-ottelun jälkeen Gordonia. Nuorukainen paljasti keskustelleensa Lampardin kanssa asiasta saatuaan syytöksiä vastapuolen legendoilta.

– Juttelin hänen kanssaan Liverpool-pelin jälkeen. Hän sanoi minulle: ”En usko, että ihmiset ymmärtävät millaisissa nopeuksissa liikut.

– Jokainen kosketus minuun näissä nopeuksissa pudottaa minut tasapainosta. Oli se sitten rike tai ei, putoan todennäköisesti maihin, koska juoksen suurissa nopeuksissa.

Lähde: Independent