Uutisoimme torstaina, että Manchester United olisi tehnyt Marcan mukaan tarjouksen Barcelonalle Frenkie de Jongista. De Jongin maanmies, Tottenhamissa Valioliigaa pelannut Rafael van der Vaart ohjeisti de Jongia tarttumaan haasteeseen.

Manchester Unitedin uusi manageri Erik ten Hag on tuttu mies de Jongille Ajaxin ajoilta. United on tiettävästi erittäin halukas hankkimaan de Jongin, mutta siirtosummasta väännetään luultavasti vielä pitkään kättä.

Barcelonan taloudellinen ahdinko pakottaa seuran kuuntelemaan tarjouksia. Selvää on, ettei seura päästä keskikenttäpelaajaansa lähtemään halvalla.

Van der Vaart oli ehdottoamsti sitä mieltä, että de Jongin pitäisi lähteä Barcelonasta ja tarttua uuteen haasteeseen Valioliigassa.

– Se olisi Unitedissa ihan samanlaista kuin Hollannin maajoukkueessa, koska hän olisi sielläkin ainoa pelaaja tuollaisilla ominaisuuksilla. Minä siirtyisin Manchester Unitediin, jos olisin hän. Tee se!

– Valioliiga on keskikenttäpelaajien taivas. Kaikki sanovat, että se on nopeatempoista, mutta se vain näyttää siltä, koska pelaajat menettävät pallonhallinnan useasti. Muistelkaa (Dennis) Bergkampia, kuinka hän nautti pelaamisestaan siellä. Minä nautin myös, van der Vaart sanoi Ziggo Sportille.

Van der Vaartin mukaan Barcelonassa de Jong joutuu antamaan liikaa tilaa muille samankaltaisille pelaajille.

– Hän on maajoukkueessa niin hyvä, koska hän on ainoa keskikenttäpelaaja, jolla on tuollaiset ominaisuudet ja hän tekee, mitä tahtoo. Barcelonassa on Pedri, Gavi, (Sergio) Busquets ja niin edelleen. Siirto olisi ihanteellinen. Unitedissa on valmentaja, joka tietää tarkalleen, mitä hän pystyy tekemään ja mitä ei.