Valioliigan siirtoikkuna on nyt virallisesti auki. Kesän siirtoikkuna sulkeutuu Englannin osalta Suomen aikaa 2. syyskuuta kello 01. Valioliigassa on tehty jo useita isoja siirtoja.

Englannissa otettiin varaslähtö siirtoikkunan suhteen, mutta sopimukset astuvat virallisesti voimaan vasta 1. heinäkuuta.

Kesän siirtoikkunan isoin kauppa tähän mennessä on tietysti norjalaisen Erling Hålandin siirto Borussia Dortmundista Manchester Cityyn. Virallisesti Håland on Cityn pelaaja vasta heinäkuun alusta. City maksaa Hålandista Dortmundille 75 miljoonaa euroa.

Toiseksi suurin siirto tähän mennessä on yhdysvaltalaisen Brenden Aaronsonin siirto Red Bull Salzburgista Leedsiin. Kauppahinta on noin 32,8 miljoonaa euroa.

Aston Villa on tehnyt jo kaksi isoa siirtoa. Toppari Diego Carlos saapuu Sevillasta 31 miljoonalla eurolla ja seurassa lainalla loppukauden pelannut Philippe Coutinho siirtyy virallisesti Steven Gerrardin miehistöön 20 miljoonalla eurolla Barcelonasta.

Valioliigan jättävistä pelaajista isoimpia siirtoja euroissa ovat tähän mennessä Mattéo Guendouzin siirto 11 miljoonalla eurolla Arsenalista Marseilleen ja Rúben Vinagren siirto kymmenellä miljoonalla eurolla Wolvesista Portugalin suurseura Sportingiin.

Ilmaissiirtoja on myös kesällä luvassa. Yksi iso siirto nähtiin jo, kun Antonio Rüdiger jätti Chelsean sopimuksen umpeuduttua ja siirtyi ilmaiseksi Real Madridiin. Myös Paul Pogba jättää kesällä Manchester Unitedin, mutta määränpää on vielä auki.

TOP 10 -siirrot tähän mennessä

SijaPelaajaMistäMihinHinta
1. Erling HålandBorussia DortmundMan City75 milj. €
2.Brenden AaronsonRB SalzburgLeeds32,8 milj. €
3.Diego CarlosSevillaAston Villa31 milj. €
4.Philippe CoutinhoBarcelonaAston Villa20 milj. €
5.Matt TargettAston VillaNewcastle17,5 milj. €
6.Hee-chan WangRB LeipzigWolves16,7 milj. €
7.Rasmus KristensenRB SalzburgLeeds13 milj. €
8.Mattéo GuendouziArsenalMarseille 11 milj. €
9.Rúben VinagreWolvesSporting10 milj. €
10. Marko GrujicLiverpoolPorto9 milj. €