Burnleyn taival Valioliigassa päättyi ainakin toistaiseksi keväällä, kun seura kovan taistelun jälkeen putosi Mestaruussarjaan. Clarets oli pitkään päivänselvän putoajan roolissa, mutta laajalti hämmentänyt manageri Sean Dychen irtisanominen käänsi kelkkaa. Tilapäismanageri Mike Jacksonin komennossa joukkue näytti vielä hilaavan itsensä kuiville, mutta jäi lopulta kolme pistettä viimeisen säilyjän paikan ottaneesta Leedsistä.

Vuosia Burnley tunnettiin “Sean Dychen armeijana”, joka olemattoman tuntuisten resurssienkin turvin piti pintansa, ja kävi jopa europeleissä. Tuo armeija on nyt enää kaukainen muisto. Nick Popen torstainen siirto oli jo viidestoista pelaajan poistuminen seurasta putoamisen jälkeen.

Maalivahdin ohella seuran ovat kauden päätyttyä jättäneet muiden muassa puolustajat James Tarkowski ja kapteeni Ben Mee, sekä myös alakertaan kuuluneet Erik Pieters ja konkari Phil Bardsley.

Burnleyn uusi manageri on Manchester City -legenda Vincent Kompany. Valmentajana vielä verrattain kokematon tähti on omalta pelaajataustaltaan toppari – etenkin sen tontin täyttäminen on uutta nousua hakiessa ensiarvoisen tärkeää.