Duncan Ferguson on jättänyt Evertonin, tarkoituksenaan edetä managerin uralla. Kyse ei ole aivan pienestä siirrosta, puhutaanpa sitten pelaajasta tai valmentajasta.

Skotlantilainen saapui Merseysiden siniselle puolelle vuonna 1995, ja iski itsensä seuran sisimpään ampumalla ensimmäisen Toffees-maalinsa Liverpoolin verkkoon. Otteluita hyökkääjälle kertyi seurassa kahden erillisen jakson aikana, kymmenessä vuodessa kaikkiaan 273, maaleja niissä 73. Ferguson toimi joukkueen kapteenina kolmen eri valmentajan alaisuudessa.

50-vuotiaan viimeinen Everton-tehtävä oli toimi Frank Lampardin apuvalmentajana kaudella, joka oli lähellä johtaa putoamiseen Valioliigasta.

– Se oli vaikea viimeinen kausi, mutta seura on ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. (Edustus)joukkue on hyvissä käsissä Frankin johdossa. Hän olisi halunnut minun jäävän.

Everton

@Everton
You'll always be an Everton Giant.

Thanks for the memories and best of luck with your next move, Dunc. 💙

– (Lähteminen) oli massiivinen, uskomattoman vaikea päätös minulle. On kuitenkin otettava seuraava askel kohti managerin tehtäviä. Väliaikaismanagerina toimiminen on antanut minulle siihen itseluottamusta.

Ferguson toimi valmentajana Evertonin akatemiassa, ja vastasi tilapäismanagerina edustusjoukkueen otteista kahden erillisen jakson aikana.

Lähde: Everton