Newcastle Unitedin kannattajia hellittiin eilen torstaina, kun Espanjasta kantautuneet raportit kertoivat, että seura valmistelee noin 23 ja puolen miljoonan euron tarjousta Real Madridin Marco Asensiosta, 26. AS:n lisäksi asiasta uutisoi myös ChronicleLive, jonka mukaan Asension agentti Horacio Gaggioli on reagoinut asiakkaansa lähtöhaluihin keskustelemalla eri valioliigaseurojen kanssa.

Newcastlen hankintalistalle päätynyt Asensio lähtenee Madridista saatuaan sopivan tarjouksen. Vielä viisi vuotta sitten Asensio oli eittämättä yksi Euroopan tunnetuimmista nuorista pelaajista ja 2018 hänen markkina-arvonsa oli kavunnut eri arvioissa reilusti yli sataan miljoonaan euroon. Realin puheenjohtaja Florentino Peréz ei tiettävästi tosissaan silloin tavoitellut Kylian Mbappéa, koska laskelmoi Asension kehittyvän samanlaiseksi vastuunkantajaksi.

Vaikka Asensio teki viime kaudella henkilökohtaisen maaliennätyksensä, 12 maalia kaikki kilpailut huomioiden, kokonaisuutena arvioiden hänen kehitystään ovat hidastaneet lukuisat loukkaantumiset ja valmentajanvaihdokset. Vuosina 2017 ja 2018 espanjalaislaituri pelasi yhteensä 18 maaottelua, vuosina 2019–22 niitä on karttunut kahdeksan.

Newcastle-fanit eivät ole tottuneet, että heidän kannattamansa seura yhdistetään Asension kaltaisiin pelaajiin. Uusi tilanne kytkeytyy tietenkin suoraan uuteen omistajaportaaseen ja Saudi Arabian valtion sijoitusyhtiö PIF:ään, jonka taloudelliset satsaukset sallivat tällaisten pelaajien tähyilyn. Hanketta on syytetty perustellusti urheilupesusta, eli Saudi-Arabia pyrkii luomaan maalleen mieluisia mielleyhtymiä jatkuvien ihmisoikeusongelmien tilalle. Newcastlen kannattajien innostus ja riemuitseminen Asension siirtouutisiin liittyen osoittaa likaisen rahan voiman.