Leeds United on myynyt brasilialaislaituri Raphinhan Barcelonaan. Seurat julkistivat siirron tänään perjantaina. Aiemmin tällä viikolla seurat olivat tiedottaneet päässeensä periaatteelliseen sopimukseen.

Raphinhan oikeudet vaihtavat omistajaa lähes 58 miljoonaa euroa vastaan. Korvaus voi nousta korkeimmillaan noin 65 miljoonaan euroon. Joidenkin arvioiden mukaan Barça maksaa ylihintaa pelaajastaan. Siirtosumma ei ole virallinen, koska seurat eivät vahvistaneet sen suuruutta. Barcelona on kerännyt varoja eri keinoin. Se on saanut pääomaa sijoittajilta, solminut sponsoridiilejä ja myynyt osuuksia omistamistaan yhtiöistä ja tv-sopimuksista. Lisäksi se yrittää pakottaa kallispalkkaisen Frenkie de Jongin siirtymään Manchester Unitediin.

– Tämä on ollut unelmani lapsesta saakka. Se on ollut myös perheeni unelma, [että pelaisin Barcelonassa]. Annan kaikkeni, sanoi Raphinha siirron julkistamisen yhteydessä.

Leeds tiesi ennalta, että näin saattaisi käydä tässä siirtoikkunassa. Se oli varautunut Raphinhan lähtöön hankkimalla Tyler Adamsin, Brenden Aaronsonin, Darko Gyabin, Rasmus Kristensenin, Marc Rocan ja Luis Sinisterran. Leeds jatkaa valitsemallaan strategialla ja pyrkii löytämään siirtomarkkinoilta alihinnoiteltuja helmiä.

Raphinha jää Leeds-fanien muistoihin 17 valioliigamaalillaan. Taiturimainen hyökkääjä ehti pelata joukkueessa kaksi kautta. Viimeisessä sarjaottelussaan Brentfordia vastaan Raphinha hankki ja viimeisteli pilkkumaalin, jonka auttoi Leedsiä säilyttämään paikkansa tarunhohtoisessa.