Leeds United uskoo, että Club Bruggen Charles De Ketelaere matkannee tänä kesänä Elland Roadille. Tämä siitä huolimatta, että AC Milan on käyttänyt siirtoon paljon aikaa ja että De Ketelaere, 21, itse haluaisi hääriä italialaisseuran keskikentän maestrona.

Sport Mediaset väitti sunnuntaina, että Milan olisi valmis nostamaan tarjouksensa yhteensä 33 miljoonaan euroon. Jos Club Brugge suostuisi siihen, se saisi myös kymmenen prosenttia De Ketelaeren mahdollisesta jälleenmyyntihinnasta. Belgialainen kultti-ikoni Enzo Scifo on arvioinut, että De Ketelaere kehittyy tätä vauhtia ”sadan miljoonan euron arvoiseksi”.

Erityisesti Milanista uutisoiva toimittaja Daniele Longo kiistää Sport Mediasetin liikkeelle laskeman juorun. Milanin viimeinen ruskea kirjekuori sisältää 30 miljoonaa euroa ja kaksi miljoonaa euroa erilaisia lisiä siihen päälle. Rossoneri ei aio nostaa tarjoustaan, vaikka vielä aiemmin seuran urheilutoimenjohtaja Paolo Maldini uhkui itsevarmuutta julkisissa puheenvuoroissaan.

Club Brugge odottaa saavansa enemmän, sillä se joutui jo kerran kieltäytymään Leeds Unitedin tarjoamasta 37 miljoonasta eurosta. Tuolloin De Ketelaere hylkäsi siirron. Leeds Liven mukaan valioliigaseura on nyt viikkojen ajan odottanut vastausta 40 miljoonan euron suuruiseen tarjoukseen.

Leeds vältti putoamisen Valioliigasta edellisen kauden viimeisellä kierroksella. Vaatimattomasta sijoituksestaan huolimatta se sai televisiointioikeuksistaan noin 136 miljoonaa euroa. Milan, vaikka voitti Serie A:n mestaruuden, tienasi selvästi vähemmän, alle 78 miljoonaa euroa. Jos mukaan lasketaan Mestarien liigasta saadut rahat, 40 miljoonaa euroa, ei Milanin saldo ylitä vieläkään Leedsin vastaavaa. Muualla Euroopassa tätäkin asiaa on väritetty puolivakavalla pelkistyksellä ”Euroopan Superliiga”.