Manchester Unitedin tavoittelema keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong suostuu lähtemään Barcelonasta vain siinä tilanteessa, jos espanjalainen jättiseura saa käyvän ostotarjouksen Chelsealta, kertoi Sport tiistaiaamuna.

Barçan kerrotaan olevan De Jongille velkaa noin 20 miljoonaa euroa. Jos hän mielii jatkaa seurassa, Sportin mukaan hänen palkkansa on uhattu puolittaa. Gary Neville kehotti taannoin Twitterissä De Jongia haastamaan Barcelonan oikeuteen ja käyttämään tukenaan jalkapallon kansainvälisen pelaajayhdistysten kattojärjestöä FIFProta.

De Jong ihmettelee, miten Barcelonalla voi olla varaa ostaa uusia pelaajia kymmenillä miljoonilla euroilla mutta ei suorittaa hänen saataviaan. Silti hänen tulevaisuuttaan jahkaillaan vielä.

Sportissa kirjoitetaan, että De Jong on kiitollinen Unitedin managerin Erik ten Hagin osoittamasta kiinnostuksesta. Hehän ovat vanhoja tuttuja Ajaxin ajoilta. Häntä ei kuitenkaan vakuuta Unitedin seurajohdon toiminta. Hän pitää sitä haparoivana ja lyhytjänteisenä. Sen sijaan De Jong olisi valmis siirtymään Chelseaan, jos maisemaa pitää vaihtaa.

Barcelonan näkökulmasta ongelmana tässä skenaariossa on, että Chelsean maksuhalukkuus ei vastaa lähellekään Unitedin kanssa sovittua siirtokorvausta, minkä lisäksi seurojen välillä on poltettu siltoja tämän kesän tarjouskilpailuissa (ks. Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, César Azpilicueta, Kalidou Koulibaly ja niin edelleen). De Jongin näkökulmasta valitettavaa on, että hänellä ei ole jäljellä hyviä vaihtoehtoja. Sportin mukaan häntä pelottaa jo, että Barcelonan päävalmentaja Xavi saattaa yrittää savustaa hänet ulos seurasta jättämällä hänet vaihtopenkille, kun kausi alkaa elokuussa.