Chelsean hyökkääjä Timo Werner palaa pysyvällä siirrolla RB Leipzigiin, josta hän siirtyi lontoolaisseuraan kaksi vuotta sitten.

Saksan A-maajoukkueessa 53 kertaa esiintynyt Werner, 26, siirtyi Leipzigista Chelseaan 53 miljoonalla eurolla, mutta hän ei yltänyt Valioliigassa odotetulle tasolle. Hän pelasi Chelseassa 89 ottelua tehden niissä yhteensä 23 maalia ja syöttäen 21.

BBC:n tietojen mukaan Leipzig maksaa Werneristä Chelsealle vajaat 30 miljoonaa euroa. Hän on solminut Leipzigin kanssa kesään 2026 ulottuvan sopimuksen. Werner on vuonna 2009 perustetun Leipzigin kaikkien aikojen paras maalintekijä 95 osumallaan.

Werner jätti tiistaina sosiaalisessa mediassa hyvästit Chelsealle jo ennen kuin kumpikaan seura oli vahvistanut hänen siirtoaan.

– Rakkaat siniset, tänään päättyy matkani Chelsean kanssa. Olen uskomattoman kiitollinen siitä ajasta, jonka vietin tässä erityisessä seurassa.

– Haluan ilmaista arvostukseni joukkuekavereilleni, valmentajille ja henkilökunnalle sekä erityisesti teille, Chelsean erityisille kannattajille. Tunsin niin paljon rakkautta ja tukea viimeisten kahden vuoden aikana, enkä koskaan unohda, miten seisoitte tukenani niin hyvinä kuin haastavinakin aikoina.

Chelsean parin viime vuoden keskushyökkääjähankinnat eivät ole olleet onnistuneimmasta päästä, sillä Werner on jo toinen isolla summalla naarattu pelaaja, joka lähtee Lontoosta lyhyen ajan sisällä.

Viime kesänä Chelsea pulitti Internazionalelle Romelu Lukakusta 113 miljoonaa euroa, seurahistoriansa ennätyskorvauksen, mutta Belgian maajoukkuehyökkääjä palasi jo tänä kesänä Italiaan lainalle.