Ajaxin urheilutoimenjohtaja Gerry Hamstra on tyytymätön siihen, miten Manchester United toimi siirtomarkkinoilla.

United osti Ajaxista tänä kesänä kaksi pelaajaa: toppari Lisandro Martinezin ja laitahyökkääjä Anthonyn.

Argentiinalaisesta Martinezista manchesterilaiset pulittivat noin 57 miljoonaa euroa ja brasilialaisesta Antonysta 95 miljoonaa euroa, koko siirtoikkunan suurimman summan.

Ajax asetti tarkoituksella kummankin pelaajan pyyntihinnat todella korkealle, mutta Manchester United kaivoi kuvetta taskustaan ja lunasti kaksikon itselleen.

Amsterdamin suurseura oli varsinkin Antonyn kohdalla hankalassa tilanteessa, koska diili varmistui vasta siirtoikkunan loppumetreillä, mutta Ajaxin oli vaikea kieltäytyä niin isosta tarjouksesta.

– Manchester Unitedin ajoitus oli niin huono. Siirtoikkunan parista viimeisestä päivästä tuli vielä hektisempiä, koska Ajax oli jo uudistanut joukkuettaan rajusti monen huippupelaajan lähdön jälkeen, kommentoi Hamstra De Telegraafille.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Ajaxin päävalmentaja Alfred Schreuder on avoimesti ilmaissut tyytymättömyytensä siihen, että seura luopui niin monesta hänen avainpelaajastaan. Hamstra ymmärtää valmentajan turhautumisen.

– Oli niin vaikeaa jättää valmentajallemme sellainen tyhjiö. Me kaikki olemme sitä mieltä, että menetimme liian monta ykkösjoukkueen pelaajaa, jotka ovat aina avauksessa. Meillä oli täysin erilaiset odotukset tälle kesälle.

– Me halusimme pitää ryhmämme yhdessä mahdollisimman hyvin, jotta voisimme suoriutua hyvin Mestarien liigassa ja jatkaa menestyksen tiellä.

– Siitä puhuimme Alfredin kanssa. Tiesimme tietysti, että on olemassa muutama sudenkuoppa. Mutta kukaan ei osannut ennakoida, että pelaajamme ostettaisiin näin suurilla summilla.

– Ymmärrän Schreuderin ärsyyntymisen, todellakin. Olen itsekin ollut valmentaja, joten tiedän, kuinka ärsyttävää se on, kun joukkueen paras pelaaja lähtee viime minuutilla pois.

– Me emme halunneet tätä. Me halusimme pitää Antonyn.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.