Manchester Cityyn kesällä saapunut hyökkääjä Erling Braut Håland on aloittanut mahdollisten epäilijöittensä hiljentämisen välittömästi kauden kunnolla alettua. Norjalainen on iskenyt kuudessa pelaamassaan valioliigaottelussa jo 10 maalia, ja on tällä tahdilla matkalla ennätysten murskaamiseen isolla marginaalilla.

BBC Sportin studiossa istunut, Troy Deeneyn ja Ian Wrightin muodostama kommentaattorikaksikko ei säästellyt sanoissaan norjalaisen suhteen.

– Uskon että kaikki haluavat hänen kaltaisensa hyökkääjän seuraavan vuosikymmenen ajan. Hän on iso pelaaja joka juoksee linjojen taakse, on loistava viimeistelijä, hyvin nopea, hyvin älykäs, ja sitten vielä hänen liikkeensä boksin sisällä. Liverpoolin Darwin Nunezissa on samaa, ja tämä tulee uskoakseni olemaan kärkipelaajan uusi malli, Deeney luetteli.

– Hän tulee suoraan keskeltä, ja ehtii myös reboundeihin koska on hyvä liikkumaan irti puolustajista. Pelaajien on alettava kiinnittää häneen aivan erilaista huomiota, Wright jatkoi.

– Se, miten hän hahmottaa tilan boksissa, on eliittitasoa.