Kuningatar Elisabet II:n torstaisesta kuolemasta käynnistyi Britanniassa 12 päivän virallinen suruaika.

Valioliiga tiedotti tänään perjantaina, että kaikki viikonlopun ottelut, mukaan lukien maanantain Leeds-Nottingham Forest -ottelu, on peruttu ja siirretään pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

Myös kahdeksas ottelukierros, joka on tarkoitus pelata ensi viikonloppuna, 16.-18.9., on vaarassa peruuntua, kertoo Telegraphin toimittaja Ben Rumsby Twitter-tilillään.

Rumsbyn mukaan jalkapallo-otteluiden järjestämisten suhteen on suuria huolenaiheita, koska on todennäköistä, että poliiseja siirretään massoittain Lontooseen ennen kuningattaren hautajaisia.

Elisabet II:n hautajaiset järjestettäneen Westminster Abbeyssa, kuuluisassa lontoolaisessa kirkossa, jossa on pidetty Englannin kuninkaallisten kruunajaisia ja hautajaisia. Päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta brittimedioiden mukaan ne pidetään joko sunnuntaina 18. syyskuuta tai maanantaina 19. syyskuuta.

Kahdeksannen ottelukierroksen jälkeen on edessä kahden viikon maaottelutauko, ja yhdeksäs ottelukierros pelataan 1.-3. lokakuuta. Jos siis ensi viikonlopunkin ottelut perutaan, on Valioliiga tauolla lähes kuukauden ajan.

Ben Rumsby

@ben_rumsby
Told there are major concerns about football fixtures taking place NEXT weekend due to the likelihood of police being redeployed en masse to London ahead of the Queen's funeral.