Liverpool-kapteeni Jordan Hendersonin isä ei mahdollisesti matkusta Qatarin MM-kisoihin seuraamaan poikansa otteita Englannin paidassa.

Hendersonin, 32, isä Brian järkyttyi kevään Mestarien liigan finaalin painajaisillasta.

Hendersonin perhe koki Pariisissa Stade de Francen ulkopuolella turvattomuuden tunnetta, kun Liverpoolin kannattajat joutuivat paikallisten rikollisjengien hyökkäysten kohteeksi. Myös viranomaiset kyynelkaasuttivat porttien takana jonottaneita faneja.

– Isäni kertoi Mestarien liigan finaalin jälkeen, että hänen mittansa on täynnä, Henderson kertoi Daily Mailin mukaan.

– Qatarissa on kuitenkin nyt lähempänä paljon turvallisuustoimia, jotka varmistavat ihmisten tuntevan olonsa enemmän turvalliseksi. Sellaisten kokemusten jälkeen kuitenkin ajattelet, että onko se riskin arvoista?

– Mielestäni Pariisin finaalissa olisi voinut olla enemmänkin ongelmia, jos kannattajat eivät olisi käyttäytyneet kunnioittavasti. Kannattajat olivat uskomattomia. Viranomaiset ja ihmiset stadionin ympärillä aiheuttivat niitä ongelmia.

Hendersonin mukaan lähipiirinsä on kokenut viime vuosina useamman kerran jalkapallo-otteluissa olonsa turvattomaksi.

– Oletan että jos kannattajana tunnet olosi uhatuksi ottelussa, et halua enää mennä uudestaan peliin. Perheelläni ja ystävilläni on ollut muutama vastaava kokemus viime vuosilta. Ne ovat järkyttäneet heitä ja mahdollisesti karkottaneet heidät tulevista otteluista.