Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate valitsi Harry Maguiren mukaan syyskuun Nations Leaguen otteluihin.

29-vuotias Maguire on menettänyt avauskokoonpanon paikkansa Manchester Unitedissa. Maguire on pelannut edellisessä neljässä valioliigaottelussa yhteensä kymmenen minuuttia.

Southgate tiedostaa Maguiren tilanteen seurajoukkueessaan. Southgaten mielestä on tärkeää, että penkillä olevat pelaajat nousevat pikaisesti takaisin avauskokoonpanoon.

– Tämä ei ole tietenkään ideaali tilanne. Haluat, että parhaat pelaajasi pelaavat jatkuvasti, jotta he ovat hyvässä iskussa fyysisesti ja henkisesti. Maguire on meille tärkeä pelaaja. On tärkeää puolustaa parhaita pelaajiamme. Valitussa joukkueessa on mukana useampi pelaaja, jotka olisi voinut jättää sivuun samasta syystä, mutta halusimme pitää joukkueen yhtenäisenä ja nämä pelaajat mukana. Silti he tietävät, että heidän on pelattava enemmän seurajoukkueissaan.

Southgate tietää, miksi Maguire on saanut niin paljon mediahuomiota viime vuosina.

– Maguire ymmärtää olevansa suuressa seurassa. Hänestä maksettiin suuri siirtosumma ja hän on suuren seuran kapteeni, joten siitä syystä hän on jatkuvasti parrasvaloissa. Maguire on keskittynyt harjoittelemaan hyvin ja nostamaan itsensä takasin avauskokoonpanoon.