Manchester Unitedissa pelaavaa Cristiano Ronaldoa syytetään ”epäasiallisesta ja/tai väkivaltaisesta” käytöksestä. Englannin jalkapalloliiton FA:n syytös perustuu 9. huhtikuuta Goodison Parkilla kuvattuun videoon, jossa Ronaldo ilmeisesti läimäisee erään katsojan puhelimen maahan.

Reaktion taustalla oli Unitedin 0–1-tappio Valioliigassa Evertonia vastaan. Ronaldo ei siis kyennyt säätelemään tunteitaan, ja turhautuminen purkautui epärakentavasti. Merseysiden poliisi antoi Ronaldolle tilanteesta muodollisen varoituksen. Se ei kuitenkaan pitänyt tapausta pahoinpitelynä.

Vaikka Ronaldo oli vapaaehtoisesti ilmoittautunut puhutteluun ja myöntänyt rikkomuksen, poliisin antamaa varoitusta voidaan käyttää myöhemmin oikeudessa todistuksena piittaamattomasta luonteesta, jos pelaajaa epäiltäisiin jostain toisesta vakavammasta rikoksesta.

Koko jupakka käynnistyi, kun Ronaldo oli kävellä nilkuttamassa kohti pukusuojia, ja 14-vuotias lapsi toi yllättäen puhelimensa hänen eteensä (ks. upotus).

Ronaldo pahoitteli tekoa tuoreeltaan sosiaalisessa mediassa. ”Reilussa hengessä” hän kertoi kutsuneensa kannattajan Old Traffordille katsomaan Unitedin ottelua, mutta tämän äiti ei sulanut sovintoon. Äiti kertoi, että Ronaldon tunteenpurkaus vahingoitti hänen poikaansa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Poika oli hänen mukaansa ”täydessä šokissa”, mitä myötävaikutti pojan autistinen tila. Äiti kieltäytyi tapaamasta Ronaldoa.

United vastasi liiton syytteeseen tiedottamalla, että seura tukee pelaajaansa. Ronaldo on saanut urallaan 11 punaista korttia, minkä lisäksi häntä on epäilty monenlaisista rikoksista.

Lue myös: Cristiano Ronaldo teki viimeisen temppunsa – seuralegendasta on tullut hylkiö, jonka teot eivät kohtaa puheiden kanssa