Cristiano Ronaldon alkukausi on ollut vaikea.

37-vuotias hyökkääjä on päässyt vain kerran Manchester Unitedin avauskokoonpanoon Valioliigassa. Kun sarja- ja Eurooppa-liigan ottelut lasketaan yhteen, on Ronaldo tehnyt alkukaudella kahdeksassa ottelussa yhteensä vain yhden maalin. Se syntyi Eurooppa-liigassa Sheriff Tiraspolin verkkoon.

Heikosta alkukaudestaan huolimatta Ronaldo kuuluu edelleen Portugalin A-maajoukkueen avauskokoonpanoon, vaikka maajoukkueen hyökkäysosasto vilisee maailmantähtiä.

Ronaldo pelasi syyskuun maajoukkuetauolla täydet minuutit Tšekkiä ja Espanjaa vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ronaldo sai etenkin kritiikkiä Espanja-ottelun peliesityksestään, sillä hyökkääjän viimeiset ratkaisut olivat poikkeuksetta epäonnistuneita. Mediassa on jo arvuuteltu, saako Ronaldo pitää avauskokoonpanon paikkansa myös MM-kisoissa, vaikka peliesitykset eivät paranisi.

Kun seurajoukkueessa pelattuihin otteluihin lasketaan syksyn maaottelut mukaan, on Ronaldo tehnyt kymmenessä ottelussa vain yhden maalin. Kyseessä on Ronaldon huonoin alkukausi melkein 20 vuoteen. Syksyllä 2004 Ronaldo teki kauden ensimmäisen maalinsa joulukuun alussa.