Evertonin laitapuolustaja Nathan Patterson, 20, on pitkään sivussa nilkkavamman vuoksi, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

Nuori skotlantilaispuolustaja loukkaantui viime viikolla pelatussa Nations Leaguen ottelussa Ukrainaa vastaan. Patterson laskeutui kentän pintaan huonossa asennossa ja loukkasi jalkaansa. Alun perin hänen epäiltiin loukanneen polvensa, mutta kyseessä olikin nilkkavamma.

Evertonin tiedotteen mukaan Patterson on sivussa tositoimista noin viiden viikon ajan, joten hän missaa useita valioliigaotteluita.

Pattersonin poissaolo on kova takaisku Evertonille, sillä nuorukainen on pelannut tällä kaudella täydet minuutit joukkueen jokaisessa valioliigaottelussa.

Ennen maaottelutaukoa Everton menetti sairastuvalle ykkösvahtinsa Jordan Pickfordin. Englantilaisvahdin odotetaan kuitenkin palaavan tositoimiin kahden viikon kuluttua, jolloin Everton kohtaa kotikentällään Manchester Unitedin.