2. syyskuuta 2020 Manchester Unitedin kannattajat saivat kuulla riemastuttavia uutisia, kun seura tiedotti hankkineensa Donny van de Beekin Ajaxista.

Myös van de Beekillä oli leveä hymy kasvoillaan siirron varmistumisen jälkeen. Hän hehkutti heti ensitöikseen sitä, kuinka uskomattomalta tuntuu saada mahdollisuus pelata Man Unitedissa.

– En voi sanoin kuvailla, kuinka uskomattomalta tuntuu saada mahdollisuus liittyä seuraan, jolla on niin upea historia, van de Beek hehkutti Man Unitedin verkkosivuilla.

Van de Beekin ura Man Unitedissa sai huippustartin, kun hän onnistui maalinteossa heti valioliigadebyytissään. Sittemmin van de Beekin hymy on hyytynyt.

Van de Beekin United-ura ei ole sujunut odotetusti ja oikeastaan kaikki mahdollinen on mennyt päin mäntyä. Hollantilaiskeskikenttäpelaaja on seurannut joukkueen pelit pääasiassa vaihtopenkin puolelta ja päässyt vain silloin tällöin pelaamaan jämäminuutteja.

Van de Beek ei ole ainut syypää epäonnistumiseensa. Hollantilaispelaajan ex-agentti Guido Albersin mukaan Man United on kohdellut van de Beekiä tylysti ja on osasyyllinen asiaan.

– Hollannin maajoukkueessa Donny sai kaiken arvostuksen, pelasi hyvin ja oli fanien keskuudessa erittäin suosittu. Siitä huolimatta hän ei pelannut lainkaan Manchester Unitedissa, Albers kertoi Voetbal Primeurille.

– Näin kuinka pettynyt Donny oli tavasta, jolla Man United kohteli häntä. Ja hän näki läheltä, mitä tein kääntääkseni tilanteen.

– Mutta siitä päivästä lähtien, kun hänen ei annettu lähteä Manchester Unitedista, hänen ja seuran välinen suhde kylmeni todella pahasti.

Man United esti van de Beekin lainasiirron kesällä 2021, ja heti perään ongelmat saivat jatkoa.

– Hänen piti kilpailla peliajasta Paul Pogban kanssa. Pogba ilmoittautui harjoitusleirille myöhässä, sanoi anteeksi ja sai pelata uudelleen. Kyllä, he peluuttivat häntä pojan tilalla, joka harjoitteli 10 tuntia päivässä kahdeksan viikon ajan osoittaakseen olevansa tarpeeksi hyvä. Silloin myös minuun iski valtava pettymys.

– Aliarvioin sen, mitä pelaamattomuus teki hänelle henkisesti. Minun olisi pitänyt ymmärtää asia jo aikaisemmin ja kysyä häneltä: ”kuinka voin auttaa sinua?”

Edes Erik ten Hagin saapuminen Man Unitedin peräsimeen ei ole kasvattanut van de Beekin peliaikaa. Ten Hag on antanut Ajax-vuosien luottopelaajalleen vastuuta vain kolmessa ottelussa yhteensä 19 minuutin verran.