Chelsea-hyökkääjä Armando Broja paljastaa olleensa tietämätön Tottenhamista, kun lontoolaisseura tarjosi hänelle läpimurtoa.

Broja, 21, oli juniorina akatemiaturnauksessa, jossa Tottenhamin kykyjenetsijä oli paikalla. Onnistuneen turnauksen jälkeen Sloughissa kasvaneelle Albanian maajoukkuepelaajalle tarjottiin paikkaa seuran akatemiassa, mutta hyökkääjä oli tuolloin tietämätön pohjoislontoolaisseuran voimasuhteista.

– Muistan kun menin turnaukseen. Tottenhamin kykyjenetsijä tuli silloin tarkkailemaan toista poikaa. Minä pelasin hyvin siinä turnauksessa ja olin paras maalintekijä, joten he lähestyivät äitiäni ja isääni ennen kuin edes tiesin siitä, Broja muisteli Players Tribunelle.

– Kun äitini ja isäni sanoivat kotiin tultuani Tottenhamin kyselleen minusta, kysyin heiltä: ”Mikä on Tottenham?” Olin varsin nuori enkä tiennyt mitään sunnuntailiigajoukkueeni ulkopuolelta. Tiesin vain Burnhamin juniorit.

Broja valitsi myöhemmin Tottenhamin sijaan Chelsean, joka oli hänen unelmaseuransa. Hän liittyi Bluesiin alle yhdeksänvuotiaiden ikäluokassa.

Mahdollisuus tarjoutui, kun Broja teki 12-0-voitossa yhdeksän joukkueensa maaleista.

– Kaksi Chelsean edustajaa tuli ja sanoi: ”Vau, me haluamme sinut.” Kun he sanoivat sen, en halunnut enää mitään muuta. Minä halusin vain liittyä Chelseaan, Broja kertoi.