Pep Guardiola tietää Manchester Cityn tarvitsevan parhaan mahdollisen esityksen saadakseen Etihadilla täydet pisteet kauden ensimmäisestä Manchesterin derbystä.

Manchester United saapuu Cityn vieraaksi neljän ottelun voittoputkessa. City on ennen sunnuntain ottelua sarjataulukossa toisena viisi pistettä Unitedia enemmän, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.

– Tällaisissa peleissä ei saa näyttää mitään ylimääräisiä tunteita. Stadion tulee olemaan täynnä ja he tulevat tukemaan meitä, Guardiola kommentoi lehdistölle.

– On tärkeää, että me tunnemme heidän ja vastustajamme tuoman paineen. Meidän on vaadittava itseltämme parasta. Muuten tätä vastustajaa tulee olemaan vaikea voittaa.

City on sijoittunut Guardiolan alaisuudessa jokaisella kuudella Man Unitedin edelle. 16 derbykohtaamisesta City on voittanut kahdeksan ja United kuusi.

Guardiola odottaa Liverpoolin ja Arsenalin tällä kaudella kaataneen Erik ten Hagin miehistön tarjoavan sunnuntaina kovan vastuksen.

– He ovat saaneet hyviä tuloksia kovia joukkueita vastaan. Southamptonissa voittaminen ei ole helppoa, mutta erityisesti Liverpoolin ja Arsenalin kaataminen kotona. Heillä on nyt hyvä momentum, Guardiola arvioi.

– Meidän on pelattava täydellinen peli. He pystyvät rankaisemaan sinua tyhjästä. Heillä on laatua pieniin tiloihin, kärjessä liikkuvuutta ja nopeutta. Keskellä fyysisyyttä ja topparit ovat niin aggressiivisia ja nopeita.

City joutuu derbyyn ilman toppariaan John Stonesia. Puolustaja loukkaantui Englannin maajoukkuekomennuksella.