Maanantai-iltana palkittiin vuoden parhaita France Footballin Ballon d’Or -gaalassa. Parhaan pelaajan palkinnon voitti Real Madridin Karim Benzema. Liverpoolia viime kaudella edustanut Sadio Mané äänestettiin toiseksi.

Manchester City valittiin gaalassa vuoden parhaaksi joukkueeksi. Voitto perustui siihen, että Manchester Citystä oli eniten pelaajia ehdokkaana eri kategorioissa. Lisäksi Kevin de Bruyne oli äänestyksen kolmas ja paras nykyinen valioliigapelaaja.

– Pep on avainhenkilö tässä projektissa. Jokaisessa pelissä on aina jotain uutta. Kyse on kovasta työstä ja vastustajan kunnioittamisesta. Kun häviämme, hän haluaa aina tehdä meistä parempia. Kun voitamme, hän haluaa jakaa kunnian kaikille, Man Cityn jalkapallojohtaja Txiki Begiristain kommentoi palkinnon pokattuaan.

Manchester City

@ManCity
#BallonDor Club of the Year!!! 🎉

Valioliigasta äänestettiin yhteensä kolme pelaajaa kymmenen parhaan joukkoon. De Bruynen ja Manén lisäksi Mohamed Salah ylsi kympin sakkiin ollen kuudes. Lisäksi kymmenenneksi äänestettiin nykyisin Manchester Cityä edustava Erling Haaland.

Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo jäi kauas kärjestä ollen sijalla 20. Lisäksi 25 parhaan pelaajan joukkoon äänestettiin englantilaisista pelaajista Tottenhamin Harry Kane, Liverpoolin Trent Alexander-Arnold sekä Man Cityn Phil Foden.

Liverpoolista listalle valittiin peräti kuusi pelaajaa, Man Citystä viisi pelaajaa, Tottenhamista kaksi, Chelseasta ja Man Unitedista yhdet.

Ballon d’Or -äänestyksen valioliigapelaajat

SijoitusPelaajaSeura viime kaudella
2Sadio ManéLiverpool
3Kevin De BruyneMan City
5Mohamed SalahLiverpool
11Son Heung-minTottenham
12Riyad MahrezMan City
14FabinhoLiverpool
16Virgil van DijkLiverpool
19Luis DíazLiverpool
20Cristiano RonaldoMan Utd
21 Harry KaneTottenham
22Trent Alexander-ArnoldLiverpool
22Phil FodenMan City
22Bernardo SilvaMan City
25Antonio RüdigerChelsea
25João CanceloMan City