Viime kaudella Valioliigan mestaruuden voittanut Manchester City valittiin maanantai-iltana Ballon d’Or -gaalassa vuoden joukkueeksi. Valinta herätti ihmetystä, mutta syy on hyvin yksinkertainen.

Monen mielestä esimerkiksi Mestarien liigan voittoa ja La Ligan mestaruutta juhlinut Real Madrid olisi ansainnut valinnan vuoden joukkueeksi.

– Millä himskatin logiikalla Man City on ykkönen? Tai siis Real Madrid voitti liigan, Mestarien liigan, ja Benzema vielä Ballon d’Orin, Jere kirjoitti Facebook-ryhmä Jalkapallon olohuoneessa.

Valinnassa kyse oli kuitenkin siitä, että Man Cityllä oli eniten ehdokkaita kaikki kategoriat (miehet ja naiset) huomioon ottaen Ballon d’Or -äänestyksessä.

Liverpool sijoittui näiden krtieerien mukaan toiseksi ja Real Madrid kolmanneksi. Vuoden joukkue valittiin ensimmäistä kertaa.

Cityn pelaajista Kevin De Bruyne oli Ballon d’Or -äänestyksessä kolmas. Maalivahti Ederson äänestettiin Yashin-kategoriassa, eli parhaan maalivahdin valinnassa, kolmanneksi.

Citystä ehdolla olivat lisäksi Riyad Mahrez, Phil Foden, Bernardo Silva, João Cancelo ja naisista Lucy Bronze. Voit katsoa valioliigapelaajien paremmusjärjestyksen tästä jutusta.

LUE MYÖS