Manchester Unitedin hyökkääjä Mason Greenwood on vapautettu tutkintavankeudesta takuita vastaan, kertoo BBC.

Greenwoodia, 21, syytetään raiskauksen yrityksestä, pahoinpitelystä sekä toistuvasta kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Kaikki kolme syytettä liittyvät samaan naiseen.

Raiskausyrityksen väitetään tapahtuneen lokakuussa 2021 ja pahoinpitelyn saman vuoden joulukuussa.

Kontrolloiva ja pakottava käyttäytyminen liittyy marraskuun 2018 ja lokakuun 2022 väliseen ajanjaksoon, jolloin Greenwoodin väitetään esittäneen uhkaavia ja halventavia kommentteja kantelijalle sekä käyttäneen ja seuranneen hänen sosiaalisen median tilejään.

Greenwood vapautettiin tutkintavankeudesta yksityisen kuulemisen jälkeen. Tuomioistuimen tiedottaja vahvisti, että takuita vastaan on asetettu ehtoja, joiden mukaan Greenwood ei saa ottaa yhteyttä todistajiin, mukaan lukien kantelijaan, ja hänen on asuttava tietyssä osoitteessa.

Hänet oli vangittu maanantaina käräjäoikeuteen saapumisen jälkeen.

Ensimmäisen kerran Greenwood pidätettiin viime tammikuussa, kun häntä kohtaan esitetyt syytökset nousivat esille verkossa. Manchester United on pitänyt hänet hyllytettynä toiminnastaan siitä lähtien.

Hän pääsi alkuvuonna takuita vastaan vapaalle jalalle, mutta hänet pidätettiin uudelleen viime lauantaina, epäiltynä takuuehtojensa rikkomisesta.