Manchester Unitedin uusi toppari Lisandro Martínez on hiljalleen pelaamassa itseään kannattajien sydämiin.

Argentiinan A-maajoukkueessa yhdeksän kertaa esiintynyt Martínez, 24, siirtyi Unitediin viime kesänä Ajaxista lähes 60 miljoonalla eurolla.

Hän on pelannut uudessa seurassaan 14 ottelua ja muodostanut viime aikoina luotettavan topparikaksikon Raphaël Varanen kanssa, minkä seurauksena kapteeni Harry Maguire putosi alkukaudesta penkille ennen loukkaantumistaan.

Viime keskiviikkona Martínez esiintyi jälleen edukseen, kun Manchester United voitti Tottenhamin Valioliigassa 2-0. Unitedin kannattajat huusivat ”Argentiinaa”, kun Martínez purki palloa pois kotijoukkueen kenttäpuoliskolta. Fanien ele kosketti Unitedin kesähankintaa.

– Minulle oli hyvin tunteikasta kokea se kannattajien rakkaus, kertoi Martínez Sky Sportsille.

– Se on myös minulta heille, tuo rakkaus. Olen todella onnellinen, koska nousin vaikeista oloista. Tänne – yhteen maailman parhaista seuroista – tuleminen on hyvin erityistä.

Martínezin alku Unitedissa oli heijastusta manchesterilaisten suoriutumisesta joukkueena. Hän hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan Valioliigassa, ja toisessa pelissään Martínez vaihdettiin jo tauolla kentältä Brentfordin johtaessa Unitedia 4-0.

Sen jälkeen Martínez ja kumppanit ovat kuitenkin hävinneet Valioliigassa vain naapurilleen, sarjan hallitsevalle mestarille Manchester Citylle, joka tosin nöyryytti Unitedia 6-3-lukemin.

– Välillä meidän on oltava kärsivällisiä. Varsinkin alussa. Me tiesimme, että me emme pelanneet haluamallamme tavalla, mutta se on osa jalkapalloa. Me opimme, se on kokemus. Meillä on uusi joukkue ja uusi systeemi. Nyt meidän on jatkettava eteenpäin, sanoi Martínez.

– Se on vaikeaa. Etenkään jalkapallossa ei anneta aikaa. Jos häviät, olet todella huono pelaaja tai todella huono joukkue. Mutta me tiedämme, mitä me olemme. Meidän on oltava rauhallisia ja kärsivällisiä ja yritettävä aina kovaa.