Antonio Conte vaikutti Tottenhamiin saapuessaan suoranaiselta messiaalta; on vaikea kiistää seuran edustusryhmän isoja harppauksia eteenpäin jo heti italialaisen komennon alkumetreillä. Myös meneillään oleva kausi alkoi valkoisten kannalta paremmin kuin moni uskalsi ennakoida. Valioliiga on kuitenkin armoton; viimeiseen viiteen peliin Spursille on kirjattu kolme tappiota.

NEWCASTLE HAKI SUNNUNTAINA LONTOOSTA TÄYDEN PISTEPOTIN

Conte muistuttaakin nyt, että tarvetta olisi kolmelle asialle.

– Aikaa, kärsivällisyyttä, ja kyllä, myös rahaa.

Kolmen kohdan resepti kuulostaa tutulta – itse asiassa se on jokaisen managerin peruspakettiin kuuluva. Kaikista mainituista on kuitenkin tässä sarjassa jatkuvat pula. Tottenhamin tulokaslista tälle kaudelle kertoo, ettei Conte aivan ilman Daniel Levyn rahapussia ole joutunut kärvistelemään. Vaikka Clément Lenget’n ja Dejan Kulusevskin kontrahdit toistaiseksi ovatkin virallisesti vain lainoja, on konkreettista kauppaakin käyty. Edellä mainitut mukaan lukien tulopuolella on 10 pelaajan lista. Lisää uusiutumista kaivataan silti.

– Olen koko ajan sanonut, että olemme vasta prosessin alussa. Olemme vasta aloittaneet sen työn, jolla Tottenhamista tehdään todella kilpailukykyinen seura. Ei tämä minulle helppoa ole, mutta meidän on suoriuduttava tilanteesta kokemuksen avulla, Conte sanoo viitaten ryhmänsä kapeuteen.

– On pidettävä jatkuvasti sormet ristissä ettei loukkaantumisia tule. Emme ole joukkue, jonka syvyys riittää kilpailemaan Valioliigassa ja Mestarien liigassa.

Vaikka puheet juuri nyt ovat tummasävyisiä, on huomioitava että Tottenham on Valioliigan sarjataulukossa edelleen sijalla kolme, eikä maanantain West Ham – Bournemouth -ottelu tule tätä seikkaa muuttamaan.