Aston Villa kertoi maanantaina, että se on nimittänyt espanjalaisen Unai Emeryn uudeksi päävalmentajakseen.

Emery, 50, korvaa tehtävässä Steven Gerrardin, joka ehtiä toimia tehtävässä vajaan vuoden ajan.

Telegraphin mukaan Villa maksoi kuusi miljoonaa euroa hankkiakseen Emeryn Villarrealista, jossa hänellä oli sopimus meneillään. Villarrealissa Emery valmensi toissa kaudella suojattinsa Eurooppa-liigan voittoon.

Emery on juhlinut Eurooppa-liigan mestaruutta kaikkiaan neljä kertaa luotsattuaan Sevillan kolmesti kilpailun mestariksi. Hän on urallaan valmentanut myös muun muassa Paris Saint-Germainia ja Arsenalia.

Aston Villan uskotaan solmineen Emeryn kanssa kolmen vuoden sopimus, joka sisältää option yhdestä lisäkaudesta. Hän aloittaa pestissään virallisesti ensi viikolla, kunhan hän on saanut työluvan, joten hänen ensimmäinen ottelunsa on 6. marraskuuta Manchester Unitedia vastaan.

Villa kohtaa ennen Emeryn debyyttiä vielä vieraskentällä Newcastlen, jonka tarjouksen hän hylkäsi viime vuonna, koska Villarreal pelasi Mestarien liigassa. Emery myönsi tuolloin, että Newcastlen ”houkutteleva projekti” kiehtoi häntä, ja paluu Englantiin on kiinnostanut häntä jo jonkin aikaa.

Aston Villa yhdistettiin Gerrardin potkujen jälkeen useampaankin valmentajaan. Mauricio Pochettino ja Thomas Tuchel eivät olleet lehtitietojen mukaan kiinnostuneita siirtymään birminghamilaisseuraan. Brentfordin Thomas Frank kommentoi huhuja julkisesti sanomalla, että hänen projektinsa nykyisessä seurassaan on kesken.

Viime päivinä Villa neuvotteli kuumeisesti myös Sportingin päävalmentajan Rúben Amorimin pestaamisesta. Amorimin ostaminen Sportingista olisi maksanut noin kymmenen miljoonaa euroa, mutta neuvottelut hänen edustajiensa päättyivät maanantaina, kun Villan ja Emeryn välinen keskustelu alkoi edetä.