Chelsean kapteeni ja puolustaja César Azpilicueta sanoo, että MM-kisojen poikkeuksellinen aikataulu on syy viime aikoina lisääntyneille loukkaantumisille.

MM-kisat pelataan normaalisti neljän vuoden välein kesäisin, mutta Qatarin MM-turnaus pelataan tänä vuonna marras-joulukuussa, koska lämpötila kohoaa kesäisin Qatarissa todella korkealle.

Jalkapallokalenteria ollaan jouduttu muokkaamaan merkittävästi kisojen takia. Esimerkiksi Mestarien liigan lohkovaihe on pelattava loppuun marraskuun ensimmäiseen viikkoon mennessä, mikä on viisi viikkoa aiemmin kuin normaalisti.

Viime aikoina loukkaantumisista ovat kärsineet muun muassa Azpilicuetan joukkuekaveri Reece James sekä Manchester Unitedin toppari Raphaël Varane.

Azpilicuetan mukaan kiristynyt ottelutahti näkyy nyt vammoina ja vaivoina.

– Se on vaikeaa ja surullista, koska pelaajat haluavat mennä MM-kisoihin, mutta meillä on tämä aikataulu. Meidän on pelattava seurojemme kanssa ja tehtävä parhaamme. Taistelemme pelaajien hyvinvoinnista, koska tämä on hullu aikataulu, kommentoi Azpilicueta ESPN:n mukaan.

– Meillä on nykyään viisi vaihtoa käytössä, mutta meillä on joukkueessame muutamia loukkaantumisia, joiden takia pelaajien kierrättäminen on vaikeaa.

– Me pelaamme muutaman päivän välein, mutta näin asia on ja meidän on nostettava tasoamme.