Arsenal-leirissä koettiin kauhunhetkiä sunnuntaina, kun Bukayo Saka loukkaantui kesken Nottingham Forest -ottelun. Englannin A-maajoukkuelaiturin tilasta ei edelleenkään ole huhuja varmempaa tietoa, mutta Emiratesin nurmen hän joutui jättämään 1-0 -tilanteessa, 27. peliminuutilla. Tilalle Mikel Arteta lähetti ehkä hieman yllättäenkin Gunnersin oman kasvatin, Reiss Nelsonin.

LUE OTTELUSTA TÄÄLTÄ!

Pitkään suurlupauksena pidetty, mutta välillä jo lähes unohduksiin vaipunut 22-vuotias todella käytti näytön paikkansa, lopputuloksena kaksi maalia ja maalisyöttö. Yksi ensimmäisistä, Nelsonia 5-0 -lukemiin päättyneen ottelun jälkeen onnitelleista oli vierasjoukkueen manageri Steve Cooper.

– Olen työskennellyt Reissin kanssa Englannin alle 17-vuotiaiden joukkueessa, ja meillä on aina ollut vahva side toisiimme. Hän oli aikonaan ryhmän kirkkaimpia tähtiä. On mahtavaa nähdä hänen onnistuvan – ikävää vain että se tapahtui tänään!

Nelsonille kyse oli kauden ensimmäisestä esiintymisestä Valioliigassa. Tätä ennen kolmessa Eurooppa-liigan ottelussa minuutteja oli kertynyt yhteensä 72. Hän vietti kauden 2018-2019 lainalla Hoffenheimissa, ja kauden 2021-2022 Feyernoordissa. Sunnuntain esityksen perusteella lupaukset eivät ole täysin menetettyjä.