HELSINKI. Norja pelaa harjoitusottelun Suomen A-maajoukkuetta vastaan sunnuntaina 20.11. muutama tunti ennen MM-kisojen avauspotkua. Norjan joukkueessa nähdään Valioliigan tähdet, Manchester Cityn Erling Haaland ja Arsenalin Martin Ødegaard.

Norja ja Suomi jäivät rannalle MM-kisoista. Näin ollen molemmat joukkueet pelaavat ennen MM-kisoja pelkästään EM-karsintoihin valmistavia harjoitusotteluita. Norjan ja Suomen kohdalla harjoitusottelut eivät myöskään sijoitu kansainvälisiin pelipäiviin, joten periaatteessa joukkueilla ei olisi pakottavaa tarvetta päästää pelaajiaan maajoukkueiden mukaan.

Norja sai kuitenkin houkuteltua ykköstähtensä mukaan. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva joutui jättämään esimerkiksi Norwichin hyökkääjä Teemu Pukin ulos joukkueesta. Pukki oli toivonut lomaa (lue lisää). Myös muiden pelaajien kanssa oli haasteita. Esimerkiksi MLS-seura Montrealia edustava Lassi Lappalainen jäi joukkueesta pois omasta halustaan.

Norja on Suomelle kova mittari. Kanerva sai kesken tiistain lehdistötilaisuuden tietää, että Haaland on mukana Norjan joukkueessa. Kanerva antoi ylistävän lausunnon Cityn hyökkääjästä.

– Haaland on monen mielestä tämän hetken maailman paras jalkapalloilija. Ehkä voisin yhtyä tähän mielipiteeseen. Aina puhutaan toki siitä pelipaikkakohtaisuudesta.

– Hyvä puoli on se, että sitten kun voitamme Norjan, he eivät voi ainakaan hakea tekosyitä siitä, ettei Haaland pelannut. Hyvä mittari meidän puolustukselle. Kaveri on huikeassa iskussa, Kanerva jatkoi.

Heti perään Kanerva kysyi vielä toimittajalta, valittiinko joukkueeseen myös Arsenalin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Ødegaard. Kun vastaus oli myönteinen, Kanerva innostui lisää.

– Oikein hyvä, Kanerva hymyili.

Fotballandslaget

@nff_landslag
Her er Norges tropp til de kommende privatlandskampene mot Irland og Finland i november🇳🇴👏

#sterkeresammen

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

LUE LISÄÄ!