Nick Pope ei haaveillut lapsena MM-kisoihin pääsemisestä.

30-vuotias Newcastlen maalivahti ei uskonut tuolloin tasonsa riittävän Englannin paitaan.

Pope matkusti kisoihin myös neljä vuotta sitten Venäjälle Englannin kolmosvaihtoehtona. Nyt hän taistelee peliajasta ykkösvahti Jordan Pickfordin ja Arsenalin Aaron Ramsdalen kanssa.

Kun Ipswich antoi Popelle teini-ikäisenä potkut, huippuvahti menetti uskonsa pelata maajoukkueessa.

– Olin 16-vuotias, kun minut vapautettiin Ipswichistä. Ne olivat surulliset muutamat päivät. Sanoisin sen olleen elämäni ikävin hetki, Pope kertoi Independentille.

– Kun olet koulussa ja pelaamassa, et pelaa näiden kaltaisilla kentillä (St. James Park) joka päivä. Silloin ajattelin, että minulla on pitkä matka MM-kisoihin.

Pope sai Ipswichin jälkeen mahdollisuuden Charltonista. Maalivahti vietti myös lainapestejä Cambridgessä ja Aldershotissa, ennen kuin hän sai heinäkuussa 2016 näytönpaikan Burnleyssa.

Pope pelasi 155 ottelua Clarets-paidassa, ennen kuin Newcastle osti maalivahdin viime kesänä 10 miljoonan punnan hintaan. Englantilainen uskoo olevansa neljä vuotta ensimmäisen MM-matkansa jälkeen parempi pelaaja.

– Olisi outoa, jos en olisi. Olen saanut paljon otteluja vyölleni ja tunnen yleisesti olevani hyvässä tilanteessa. Mielestäni kun saat näin paljon valioliigaotteluja alle, keräät kokemusta sekä pelaajana että ihmisenä. Pyrit aina kehittämään peliäsi, viikko viikolta ja ottelu ottelulta. Uskon siis kehittyneeni, Pope arvioi.

LUE MYÖS!